Datum objave: 31. Srpanj 2018

FOTO Uoči sutrašnjeg otvaranja obišli smo hotel Bellevue na rivi i ostali bez daha

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi šibenski hotel s četiri zvjezdice Hotel Bellevue-Superior City Hotel, koji je izrastao na mjestu nekadašnje derutne zgrade Revije, oduševljava svojim vanjskim izgledom, fasadom boje starog zlata i uklopljenošću u prostor, a jednako je dojmljiva i njegova unutrašnjost.

 

 

 

Ima 49 soba i četiri apartmana na najvišem petom katu od kojih će dva, i to predsjednički i executive na terasi imati jacuzzi i bazen. Interijer je u isto vrijeme luksuzan i asketski bez pretjeranih detalja i s decentnim bojama. Budući da je jedna od glavnih aduta tog hotela njegova lokacija na šibenskoj rivi sobe nose nazive prema pogledu koji se iz njih pruža – city view su one koje gledaju na grad sve do tvrđava, a see view su one iz kojih se pruža pogled na more i šibenski kanal. Prozori su tako izvedeni da nemate osjećaj da ste u zatvorenom prostoru i da more možete skoro pa dodirnuti rukom ili u njega uskočiti. U prizemlju su restoran i kavana, a u podrumu wellness centar koji će biti otvorenog tipa. Izolacija je tako dobra da se ne čuje niti najmanji šum, a kamo li buka iz okoliša.

 

 

 

Obišli smo sve to uoči otvaranja u pratnji direktorice hotela sanje Brkić Pancirov i šefice prodaje Senke Matić.

 

„Ono na što smo posebno ponosni je to što je hotel izgrađen i uređen poštujući sve principe energetske učinkovitosti, a uz sav luksuz i moderno uređenje odiše jednostavnošću. Vlasnici Zoran Popović i Ante Mioč su gdje su god mogli angažirali domaće snage pa je tako autor našeg loga Ante Filipović Grčić, a primjerice zidove hotela krase slike šibenskog slikara Tomislava Čeranića. Svi smo napeti pred sutrašnje otvaranje kada očekujemo prve goste i to iz Francuske, a za nekoliko dana stižu nam i Britanci. Za sada zapošljavamo 20 radnika, a interes za radna mjesta kod nas je bio veoma velik pa nam je stiglo više od 300 prijava, vjerojatno i zbog toga što ćemo raditi tokom cijele godine pa posao nije sezonski“, kaže Sanja Brkić Pancirov, direktorica hotela Hotel Bellevue-Superior City Hotel.

 

Ona s kolegama i turističkim vodičima iz Šibenika osmišljava posebne rute obilaska Šibenika za svoje goste koje će izlaziti iz okvira klasičnog posjećivanja općih mjesta u povijesnoj jezgri jer su svjesni toga da turiste u prvom redu privlače zanimljive priče i posebni doživljaji.
U gradnji i uređenje tog hotela uloženo je oko 50 milijuna eura.
 

Iz kategorije: Vijesti