Sidebar Menu

Datum objave: 18. Srpanj 2018

ŠOKANTNO – Nevrijeme na otoku Krapnju uništilo stoljetnu borovu šumu

Diana Ferić
Diana Ferić

Snažna oluja koja se u noći sa 16. na 17. srpnja sručila na Šibenik, ostavila je kataklizmički trag na otoku Krapnju gdje je uništila stoljetnu borovu šumu.

Posljedice prolaz shelf oblaka koji se formira na rubu nadolazeće fronte preko Krapnja uz olujni zapadni vjetar sa udarima od gotovo 100 kilometara na sat, šokantne su.
Vjetar je iz zemlje iščupao ili polomio goleme borove u kampu Malog tečaja kršćanstva Kursiljo uz franjevački samostan sv. Križa. Pravo je čudo da nitko nije stradao jer je udarna fronta oluje prošla tek nekoliko metara od drvenih kamp kućica.

Fra Ivan Lelas gvardijan samostana sv. Križa koji je izgrađen 1523. godine kazao nam je da ni najstariji Krapljani ne pamte nevrijeme koje je trajalo tako kratko, samo petnaestak minuta, a koje je za sobom ostavilo takvu strašnu pustoš. Nevjerojatno je suočiti se golemim borovima koje je vjetar iščupao iz zemlje ili polomio kao šibice, a jednog od njih čak i bacio preko betonskog zida.

Pogledajte video na našoj facebook stranici.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.