Datum objave: 17. Srpanj 2018

Unatoč nevremenu na moru šibenske posade stigle sretno u Civitanovu,danas im se pridružuje Ivica Kostelić

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije šibenske posade koje su jučer isplovile iz Šibenika prema Civitanovi kako bi se pridružila jedriličarima koji će jedriti od tog talijanskog grada do Šibenika unatoč jakom nevremenu i oluju sretno su stigle do talijanske obale, ali su na moru proživjeli pravu dramu.

Posadu jedrilice Pika čine Hrvoje Duvančić, Ante Galić, Tihomir Paškov, Jakov Paškov, Miro Škugor, Željko Dubovečak, Ivan Soža i Emil Lemac, a posada jedriličarskog kluba Val stigla je na jedrilici Anđela X na kojoj među ostalima jedre Mate Iljadica Rapo, Friganović i Lorenzo Marenzi.

 

Sudionicima ovogodišnje regate Civitanova – Šibenik pridružit će se i proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare.On je danas isplovio iz Komiže u Civitanovu.

 


Tradicionalna regata od talijanskog grada Civitanova do Šibenika startat će u četvrtak, 19. srpnja po osamnaesti put. Sudjelovat će dvadesetak posada.
„Namjera nam je dok smo živi nastaviti s ovom prekrasnom pričom koja je započela još 2000. godine. Zasad je prijavljeno više od dvadeset talijanskih jedrilica, a šibenske posade su sretno stigle u Civitanovu od kuda će regata startati u četvrtak između 11 i 15 sati, ovisno o vjetru. Prve jedrilice u Šibeniku očekujemo u petak rano ujutro. Smisao ove regate je da se Talijani i Hrvati kroz sport i zabavu sprijatelje tako da nastavljamo u tom duhu „, kazala je na konferenciji za novinare Maria Rita Rando Baranović, predstavnica Generalnog konzulata Republike Italije u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti