Datum objave: 11. Srpanj 2018

Revitalizacija tvrđave svetog Ivana dobrano kasni,ali je u sklopu projekta nabavljen midibus

Diana Ferić
Diana Ferić

Midibus,poseban autobus za provođenja edukacijskih programa i radionica odnosno, za potrebe transfera i obilaska arheoloških nalazišta na području Šibensko – kninske županije u sklopu terenskog rada edukativnog kampusa sv. Ivan nabavio je grad Šibenik kao dio europskog projekta „Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan“. Dana je testiran na cesti od Šubićevca do tvrđave sv. Ivana, a u njemu se provozao i šibenski gradonačelnik Željko Burić. Krenili su sa zakašnjenjem od pola sata, pa su neki primjetili kako je to ništa prema revitalizaciji tvrđave svetog Ivana koja kasni više od godinu dana.

 

„Autobusom ćemo povezati sve tri tvrđave, te će služiti u provođenju različitih edukativnih aktivnosti namijenjenih prvenstveno djeci, domicilnom stanovništvu, ali i turistima. Cilj nam je produžiti sezonu, a upravo jedan od sadržaja na tvrđavi sv. Ivana je edukacijski kampus namijenjen obrazovnim programima koji će trajati čitavu godinu. Tvrđava sv. Ivana bit će ishodište, a sva kulturna i arheološka dobra u gradu Šibeniku i njegovoj okolici predmet posjetai raznih aktivnosti“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.
Midibus, marke OtokarNavigo C, može primiti 40 osoba , među njima i invalide. Cijena midibusa s PDV-om iznosi 819.996,95 kn.

 

Projekt „Revitalizacija tvrđave sv. Ivana“ iznosi 50.014.742,95 kn. Europska unija projekt sufinancira sa 41.486.646,05 kn iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok ostatak sredstava osigurava Grad Šibenik. Treba svakako naglasiti kako se radi o najvećem pojedinačnom iznosu ikad dodijeljenom Gradu Šibeniku, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.
 

Iz kategorije: Vijesti