Datum objave: 27. Lipanj 2018

SEZONA - Super jedrilica "Perseus" vrijedna 39 000 000 eura bacila cimu na Šibensku rivu

Diana Ferić
Diana Ferić

Megajahta, jedrilica "Perseus" svojom je ljepotom, elegancijom i spektakularnim jarbolima ukrasila šibensku rivu i na poseban način označila početak pune turističke sezone.

"Perseus" je rasna jahta duga 60 i široka gotovo 12 metara. Izgrađena je od aluminija, a stara je tri godine. Namijenjena je udobnom krstarenju i luksuznom odmoru za 12 osoba o kojima brine 11 članova posade. Teška je oko 500 tona. Spada među najljepše charter jahte u svijetu, a kada razvije sva svoja jedra koja imaju ukupnu površinu od nevjerojatnih 10 000 četvornih metara pruža nezaboravni prizor ma gdje bila.

Tjedni najam? Prava sitnica: 250 000 eura. Ako je netko od Šibenčana zainteresiran, a ako je suditi po broju skupih automobila kupljenih u zadnje vrijeme takvih bi moglo biti jer 250 000 eura podijeljeno na 12 i nije neka lova zar ne, "Perseus" je trenutno slobodan, štoviše nudi se i na prodaju. Cijena? Prava sitnica: 39 000 000 eura.

Zahvaljujući ovoj super jedrilici koju je sa zanimanjem i svojim stručnim okom procijenio šibenski meštar od jedara Martin Mojmir, Šibenik je već nekoliko dana vidno označen na svim nautičarskim kartama svijeta kao prestižna luka.
 

Iz kategorije: Vijesti