Datum objave: 27. Lipanj 2018

Kreće još jedan projekt za zapošljavanje žena u Šibeniku koje su dugo nezaposlene

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt „ Mislimo na njih“ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Šibenik predstavljen je danas u Gradskoj knjižnici u Šibeniku. Cilj je zaposliti dugotrajno nezaposlene žene koje bi brinule o starijim i nemoćnim osobama s područja grada Šibenika i okolice.

 

Na predstavljanju projekta, uz predstavnike Crvenog križa, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb, bio je i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

„Ovaj projekt od iznimne je važnosti zbog toga što osim zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena pridonosi poticanju socijalne uključenosti, poboljšanju kvalitete života kao i adekvatne skrbi naših sugrađana zrelije dobi. Posebno nam je zadovoljstvo što se organizacije civilnog društva, poput Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, sve češće javljaju na nacionalne i europske natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu raznih programa. Čestitam vam na dodijeljenim sredstvima te vam želim uspješnu provedbu projekta.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Šibenika Tonka Mikulandra istaknula je kako će projektom na 24 mjeseca biti zaposleno 10 žena koje će skrbiti o 50 krajnjih korisnika s područja grada Šibenika, Zatona i Žirja.

Projekt „Mislimo na njih“, u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanje žena“, vrijedan je 1.751.715,40 kuna, a u potpunosti je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Projekt su predstavili Vinko Livaković i Martin Mrša iz Udruge „Mladi u EU“ koji su šibenskom Crvenom križu pomogli u pripremi natječajne dokumentacije ovog vrijednog projekta.

 

Iz kategorije: Vijesti