Datum objave: 19. Lipanj 2018

Vlasnici novih POS -ovih stanova na Šubićevcu danas dobili ključeve u nazočnosti dužnosnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovo je jedan od sretnijih dana za 148 mladih šibenskih obitelji i invalida domovinskog rata jer danas su dobili ključeve svojih stanova koji su izgrađeni na Šubićevcu kroz poticanu stanogradnju. Ključeve su im uručili gradonačelnik Šibenika Željko Burić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj. Svečanom uručivanju ključeva prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta te zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić.

Gradonačelnik, ministar i zamjenici su uz pratnju medija obišli su jedan od 148 novoizgrađenih stanova u dvije stambene zgrade, koje su se počele graditi u travnju 2017. godine.Neke od obitelji  žive već godinama, neki i 17 godina u podstanarstvu.

 

"Ovo je dan koji smo svi željno iščekivali, jer riječ je o uspješnoj realizaciji jednog od najvažnijih projekata za naše mlade sugrađanke i sugrađane i njihove obitelji. Brojka 545 izrazito je važna i optimistična, jer to je broj mladih obitelji koje su iskazale interes za kupnjom POS-ovih stanova, a samim time i želju za ostanakom u našemu gradu. Nastavit ćemo raditi na izgradnji novih POS-ovih stanova kako bismo što većem broju mladih obitelji osigurali povoljnije uvjete za rješavanje stambenog pitanja. Sa partnerima, Ministarstvom i APN-om, uskoro će biti definirana lokacija, kao i broj novih stanova“ ,izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

 

Ministar Predrag Štromar izrazio je svoje zadovoljstvo rezultatima ovog projekta, ali i zahvalnost na suradnji s Gradom Šibenikom i partnerima, što je rezultiralo izgradnji dviju stambenih zgrada za mlade obitelji u roku. „Bio sam na Šubićevcu prije tri tjedna, u završnoj fazi izgradnji POS-ovih stanova, i izrazito mi je drago danas vidjeti kako se gradilište u roku pretvorilo u domove za vas mlade šibenske obitelji. Uspješna realizacija ovakvih projekata najviše me veseli u poslu mog ministarstva, a kako bismo mladima diljem zemlje omogućili što bolje i pristupačnije uvjete života nastavit ćemo razvijati program POS-ovih stanova te subvencionirati kredite za kupovinu stanova ili izgradnju i kupovinu kuća. Do sada je u cijeloj zemlji izgrađeno 8000 POS-ovih stanova i ovih 14 šibenskih samo je početak u ovom gradu, stoga vjerujem kako ćemo se uskoro opet vidjeti na nekoj drugoj lokaciji u Šibeniku", dodao je ministar Predrag Štormar.

 

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj dodao je kako je investicija teška oko 75 milijuna kuna, od čega je nešto manje od 26 milijuna kuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske. „Suradnja Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i Grada Šibenika počela je prije nekoliko godina formiranjem lista prvenstva i ukupno su formirane četiri liste reda prvenstva s ukupno 545 kandidata. Do današnjeg dana zaključeno je 140 kupoprodajnih ugovora, dok će ostalih osam stanova biti prodano Ministarstvu hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.“ izjavio je direktor agencije Slavko Čukelj.

 

Izvođač projekta je zajednica ponuditelja Zagreb-Montaža i Kamgrad, a predviđeno trajanje radova bilo je 13 mjeseci i oni su završeni u roku, dok četvorni metar stana košta 1.040 eura.

 

Iz kategorije: Vijesti