Datum objave: 17. Lipanj 2018

NA DANAŠNJI DAN - Počelo uređivanje plaže i restorana na Martinskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Poduzeće "Putnik" uređuje na Martinskoj restoran i plažu koja će postati glavno moderno gradsko kupalište.  "Putnik" je dobio potrebne dozvole i koncesije za prostore na Martinskoj nakon što je uprava Šibenika definitivno odbacila ideju podizanja pučkog kupališta na Paklenoj.

Radovi na Martinskoj započeli su preuređivanjem napuštene crkvice sv. Martina u restoran i buffet. Kada radovi budu gotovi, odlučilo je, restoran i buffet bit će dati u podzakup.

Građani Šibenika pozdravili su ovu odluku šibenske gradske vlasti jer se već odavno osjećala potreba za prikladnim ugostiteljskim objektom na Martinskoj gdje završava Jadranska turistička cesta pa tamo veliki broj putnika, automobila i drugih vozila čeka na prijevoz do Šibenika.

Pristanište, izgrađeno 1936. godine dobro služi svrsi. Nakon njegove izgradnje Martinsku je kao kupalište počeo koristiti puno veći broj Šibenčana nego prije, a tamo se rado okupaju i putnici dok čekaju prijevoz do Šibenika. Zato je s još više oduševljenja pozdravljena odluka da se na Martinskoj uredi suvremeno kupalište koje će sada biti obogaćeno i ugostiteljskom ponudom.

Kupalište i restoran u preuređenoj crkvici sv. Martina bit će u funkciji već ovoga ljeta, a u planu je da se iduće godine ono pretvori u modernu plažu za sve slojeve naroda.

Bilo je to na današnji dan 17. lipnja 1940. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti