Datum objave: 26. Svibanj 2018

Joško Šupe želi SDP izvući među ljude i vratiti dostojanstvo i jedinstvo stranci

Diana Ferić
Diana Ferić

Joško Šupe predstavio je danas svoju kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a, na otvorenom, na teniskim terenima na Šubićevcu, uz podršku četrdesetak članova te stranke . Među njima su bili i predsjednici dviju najjačih organizacija SDP –a u Županiji - , Tonči Restović, predsjednik GO SDP –a Šibenik i Karlo Klarin, predsjednik OO SDP Tisno.

 

„Kada sam se prije mjesec i pol dana, na nagovor dijela naših članova, odlučio kandidirati neki kolege, pa i moja obitelj pitale su me što mi to treba jer činjenica je da stranka ni na nacionalnoj i na lokalnoj razini ne stoji dobro. U Šibeniku smo na prošlim izborima dobili manje glasova nego što HDZ u Šibeniku ima članova, ali ulazim u ovo baš zbog toga. Najlakše je u ovakvim momentima podviti rep i reći tko vas šljivi, ali ja želim ovu priču dovesti do kraja. Želim da djelujemo zajedno, otvoreno i srdačno kao što smo se danas ovdje okupili i da svatko može iznijeti svoj stav.“, kazao je Šupe pozdravljajući svoje kolege sa „drugarice i drugovi, zdravo“.

 

Najavio je i drukčije stranačko djelovanje jer smatra da SDP mora izići iz stranačkih prostorija među ljude.

 

„Mi moramo biti s našim građanima. Slušati ih što nam govore,što predlažu ili kritiziraju jer kritika je dobrodošla i mora nam biti orijentir u našem djelovanju. Želim napraviti organizaciju kakva treba biti. Baš onakva kakva je danas ovdje, da smo svi skupa, da pričamo, s glavom i repom, da znamo i možemo raditi. Svima skupa nam ne služi na čast da Županijski odbor nije uspio sastaviti kvorum i raspisati izbore. Rijetki smo po tome u Hrvatskoj, ako ne i jedini. Stoga, želim stranku čiji će svaki član moći izraziti svoje mišljenje i stav, onu koja okuplja i zbližava ljude, a ne razdvaja“, objasnio je Šupe uz napomenu da želi pobijediti, ali da se nada da će stranka na županijskoj razini nakon unutarstranačkih izbora biti jaka i da neće biti podijeljena.

 

Kandidaturu za predsjednika ŽO SDP Šibensko – kninske županije istaknuo je i Igor Meić iz Pirovca, a neki izvori u stranci tvrde da je on izbor Franka Vidovića, nekada prvog čovjeka šibenske, a nakon toga i županijske organizacije SDP –a koji, ako je to istina, očito želi zadržati utjecaj u stranci.

 

Šupe je u stranci istaknutiji i prepoznatljiviji od svog protukandidata no put do pobjede neće biti lagan, a konačno odluku donijet će predstavnici SDP –a iz cijele Županije na izborima koji će biti održani 16.lipnja.

 

Iz kategorije: Vijesti