Datum objave: 23. Svibanj 2018

Odvjetnica osumnjičena za prevaru klijenata i utaju poreza

Diana Ferić
Diana Ferić

Protiv 47 – godišnjakinje, najvjerojatnije odvjetnice iz Šibenika, policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je prevarila svoje klijente i  državu te sebi prisvojila njima pripadajući iznos od 310 000 kuna, koji im je kasnije dijelom vratila, i utajila oko 45 000 kuna poreza. Osumnjičili su je za zlouporabu povjerenja na štetu 53-godišnjaka i 55-godišnjakinje i kazneno djelo utaje poreza ili carine.


Osumnjičena je u razdoblju od 2006.g. do svibnja 2012.g. pred Općinskom sudom u Šibeniku zastupajući imovinske interese oštećenih. Sebi je prisvojila odštetu ostvarenu izvan sudskom nagodbom u iznosu od 310.000,00 kuna, bez znanja i suglasnosti oštećenih, kao zakonskih nasljednika opunomoćitelja,

„Osumnjičena je 5. travnja 2012.godine s osiguravajućim društvom u Šibeniku dogovorila i potpisala izvan sudsku nagodbu. Temeljem te nagodbe 9. svibnja 2012.g.na bankovni račun osumnjičene je uplaćen dogovoreni iznos od 310.000,00 kuna, o čemu osumnjičena nije obavijestila oštećene. Nakon saznanja oštećenih, osumnjičena im je, na njihovo inzistiranje, izvršila djelomičnu isplatu odštete“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko – kninske.


Policija je utvrdila i da je osumnjičena, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak taj iznos nije evidentirala u svojim poslovnim knjigama niti u godišnjoj prijavi poreza na dohodak, čime je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za sveukupni iznos oko 45 000 kune.
Protiv osumnjičene je podnijeto Posebno izvješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.

 

Iz kategorije: Vijesti