Datum objave: 19. Svibanj 2018

Proljentura danas oživjela Žirje,a rižot se spremao u megatavi

Diana Ferić
Diana Ferić

Ove godine pokrenuta akcija Proljentura Žirje dovela je danas na taj otok veliki broj znatiželjnika, toliko da se rižot kojim su počašćeni spremao u megatavi. “Da Žirje ne bi živjelo samo u ljetnim mjesecima, ove godine odlučili smo probuditi ga malo ranije, stoga smo organizirali našu prvu Proljenturu.Prvu, jer se radi o događaju koji planiramo održavati i svake sljedeće godine. Proljenturu, jer je to proljetna cjelodnevna zabava na otoku Žirju za djecu i odrasle, kao i one koji su kombinacija te dvije kategorije“, kažu organizatori.

 

Proljentura ima i donacijski karakter, pa će se svake godine birati novi projekt ili cilj u čiju svrhu ćemo prikupljati sredstva. Uvijek i samo za Žirje! Ove godine je odlučeno da će se prikupljena sredstva uložiti u sanaciju javne seoske gusterne koja je, osim po svojoj funkciji, i važan infrastrukturni objekt koji svjedoči o povijesti razvoja otoka.
U centru sela, na Srcelima, su štandovi s pićem i hranom, bina s programom klapske pjesme i benda, a organizirane su i natjecateljske igre za djecu i odrasle uz dodjelu nagrada.

 

Prijevoz brodom do Žirja za posjetitelje Proljenture je besplatan
 

Iz kategorije: Vijesti