Datum objave: 11. Svibanj 2018

Šibenska narodna glazba i Joško Ćuzela dobitnici ovogodišnje Nagrade Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Potvrđeni su na današnjoj sjednici Županijske skupštine Šibensko – kninske županije ovogodišnji dobitnici nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije koje će im biti uručeni 17. svibnja na Dan županije.

 

Tako će na svečanoj sjednici Županijske skupštine Šibenskoj narodnoj glazbi biti uručena Nagrada Šibensko-kninske županije, povodom 170.-e obljetnice utemeljenja, te iznimnog doprinosa u očuvanju i promicanju hrvatske glazbene kulture u zemlji i inozemstvu.

Mr.sc. Josip Ćuzela Nagradu Šibensko-kninske županije zaslužio je višegodišnjim radom i ostvarenim iznimnim rezultatima značajnim za doprinos kulturi i očuvanju kulturne baštine Šibensko-kninske županije.

93. Zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO dodijeljen je Grb Šibensko-kninske županije, zbog iznimnog doprinosa u obrani Šibensko-kninske županije od požara, podizanju razine sigurnosti ljudi, materijalnih i prirodnih dobara, te odvijanju turističke sezone u 2017. godini.


dr.sc. Marijani Borić Grb Šibensko-kninske županije je dodijeljen zbog iznimnog rada i doprinosa na istraživanjima i afirmaciji života i djela Fausta Vrančića, a Laguni Trade d.o.o. zbog iznimnog doprinosa u razvoju nautičkog turizma i kontinuiranog investicijskog ciklusa u podizanju kvalitete usluga Marine Frapa.

Plaketa Šibensko-kninske županije dodjeljena je Memorijalnom centru „Faust Vrančić“ zbog iznimnog doprinosa promociji hrvatske kulturne baštine, posebice znanstvenog nasljeđa glasovitog Šibenčanina Fausta Vrančića; Udruzi „Kampanel 1861“ iz Unešića zbog desetogodišnjeg rada i provedbe projekta „Oživimo i očuvajmo Zagoru“, te organiziranja manifestacija u svrhu očuvanja, revitalizacije i promocije Zagore kao turističke destinacije.

Udruzi „ZvoniMir“ dodijeljena je Plaketa Šibensko-kninske županije, zbog iznimnog doprinosa razvoju civilnog društva i pomoći najugroženijim pojedincima i skupinama u svrhu poboljšanja kvalitete života stanovnika i razvoja zajednice u kojoj djeluje.
 

Iz kategorije: Vijesti