Datum objave: 10. Svibanj 2018

NA DANAŠNJI DAN - Prvi dan nastave u novoj zgradi gimnazije

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici šibenske gimnazije na današnji dan, 10. svibnja 1937. godine, prvi su puta pohađali nastavu u novoj, velebnoj školskoj zgradi.

-Za đake šibenske gimnazije osvanuo je jutros jedan od najradosnijih dana u njihovom đačkom životu, - napisao je šibenski dopisnik splitskog "Novog doba", - Iz dosadašnje prašne i mračne, neugledne i tijesne gimnazijske zgrade, prešli su jutros u velebnu zgradu punu sunca i čistog zraka, na kojoj im njihovi manje sretni prethodnici zavide ili bolje rečeno na kojoj im čestitaju. Putem prema Šubićevcu kretale su jutros, mnogo prije nego li započinje redovna obuka u školi, nepregledne kolone đaka. Lica njihova bila su vedra i vesela, a odušak tom svom veselju dali su pjesmom koja je veselo orila po Šubićevcu. Ta njihova pjesma bila je dokaz da je njihovom dosadašnjem i inače veselom đačkom životu nastupio još jedan i to važan trenutak koji taj život čini još veselijim. Jutrošnjem veselju đaka prethodio je jučerašnje veselje njihovih roditelja kojima je 9. svibnja omogućeno da razgledaju novu zgradu gimnazije i uživaju u počasnoj priredbi koju je u njihovu počast priredila Uprava škole.

Nakon prvog dana nastave u novoj zgradi gimnazije, održan je svečani koncert u gimnazijskoj dvorani, a otvorio ga je direktor gimnazije Marko Triva. Sva birana glazbena djela, bilježe novinari, izvela su nadarena šibenska djeca.
 

Iz kategorije: Vijesti