Datum objave: 08. Svibanj 2018

Županija daje 1,8 milijuna kuna za dovršenje luke Vrnaža

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninska županija će iz svog proračuna ove godine izdvojiti 1,8 milijuna kuna za sufinanciranje izgradnje luke u uvali Vrnaža. To je predviđeno Odlukom o raspodjeli sredstava Županijskog proračuna za 2018. godinu koju je danas  javno, pred novinarima, potpisao župan Goran Pauk.

 

„Ovakvom raspodjelom sredstava uvelike pomažemo razvoj luka otvorenih za javni promet na lučkom području Šibensko-kninske županije koje su od iznimnog značaja za rast i razvitak cijele naše županije. Moram istaknuti i izvrsnu višegodišnju suradnju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sa Županijskom lučkom upravom i Šibensko-kninskom županijom koja je urodila Sporazumom o sufinanciranju izgradnje ove luke u visini od 7.000.000,00 kuna“, istaknuo je župan Goran Pauk.

 

Potpisivanju Odluke nazočila je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranka Fržop kao i ravnatelj Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željko Dulibić koji je zahvalio županu što od početka podupire ovaj visokovrijedan projekt.

 

„Tih ukupno 8,8 milijuna kuna namijenjeni su trećoj, završnoj fazi ovog kapitalnog projekta u koji je do sada uloženo preko 30 milijuna kuna, a on bi u roku dvije godine mogao biti završen. To nikako ne bi bilo moguće bez velike podrške Ministarstva i Županije pa koristim ovu priliku kako bih zahvalio županu što nas sve ove godine podupire i prati“, kazao je Željko Dulibić.

 

Pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadranka Fržop ovom je prilikom najavila da će se ovogodišnji Festival hrvatskog otočnog proizvoda, na inicijativu Udruge „Žirje otok sreće“, u kolovozu održati na Žirju.

 

Također, župan je prezentirao i podatke Državnog zavoda za statistiku prema kojima je Šibensko-kninska županija posljednjih godina postala nautička hit destinacija na Jadranu.

 

„Najveći prihod prošle godine, u iznosu od 237,8 milijuna kuna ili 17,6 posto više nego u 2016., ostvaren je upravo u nautičkim lukama Šibensko-kninske županije“, istaknuo je župan.
 

Iz kategorije: Vijesti