Datum objave: 08. Svibanj 2018

Djeca u invalidskim kolicima u Šibeniku konačno dobila mogućnost za zabavu i igru

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnice šibenske ženske udruge Luce, koja djeluje u sklopu Lions kluba, predale su danas i službeno na upotrebu posebnu ljuljačku za djecu u invalidskim kolicima koja je postavljena na dječjem igralištu na Meterizama. To je sada jedino mjesto u Šibeniku prilagođeno igri i zabavi invalidne djece, kako nam je potvrdila Marijana Rajić iz udruge Aurora čija je 16 – godišnja kći boluje od cerebralne paralize. Inače, u toj udruzi je 32 djece s invaliditetom no procjenjuju da je njihov broj u Šibeniku i veći, a problem je što ne postoji jedinstveni registar.

 

 

Ljuljačka je nabavljena zahvaljujući ženskom Lions klubu Luca koji je u travnju ove godine u šibenskom kazalištu organizirale humanitarni koncert na kojem su nastupila četiri tenora -Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić, a mnogi su se složili da je to bio koncert za pamćenje.


„Ovo smo mjesto odabrali u dogovoru s Gradom Šibenikom, a drago nam je što je to ujedno i dječje igralište tako da će djeca koja budu koristili ovu ljuljačku biti u društvu s drugom djecom što je vrlo važno“, kazala je Nera Gojanović, predsjednica LUCA.

 

 

Zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta je izrazio zadovoljstvo što je Grad Šibenik dobio i ljuljačku za djecu u invalidskim kolicima, a apelirao je na cijelu javnost da se sprave na dječjim igralištima čuvaju i ne uništavaju.

 

Klub LUCA, koji ima 19 članica, ove je godine organizirao tri humanitarne akcije. Osim nabave ljuljačke koja stoji oko 23 000 kuna, Osnovnoj školi Fausta Vrančića darovali su tehničku opremu, osigurale su novac za izradu dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića i jaslica u Murteru.

 

Neri Gojanović se mandat predsjednice LUCA bliži kraju. Nova predsjednica bit će Gorjana bašić koja je danas najavila da će se za njezina jednogodišnjeg predsjednikovanja koncentrirati na pomoć Pedijatrijskom odjelu šibenske opće bolnice.
  

Iz kategorije: Vijesti