Sidebar Menu

Datum objave: 01. Svi 2018

NA DANAŠNJI DAN - Lijep je i sunčan dan, neki su potegnuli čak i do Jadrije

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je okupan proljetnim suncem. na blagom povjetarcu lepršaju brojne zastave.

Građani u velikim izlozima ponosno gledaju proizvode naših poduzeća. Obala je sva u cvijeću, a more se bijeli od brojnih jedara. Na ulicama mnoštvo naroda ozarena lica. Praznik je rada.

Sindikat je organizirao svečanu akademiju u Narodnom kazalištu. Okupilo se mnoštvo Šibenčana uz predstavnike armije, narodne vlasti i političkih organizacija. O značaju Praznika rada govorio je sindikalni vođa Ivo Ninić, a glumac Zvonko Lepetić recitirao je "Pjesmu pobjede", a potom je Majda Radić uz pratnju Ivice Vučića otpjevala nekoliko skladbi Dvoržaka i Bhramsa. Svečana akademija završio je RKUD "Kolo" pjesmama "Himna rada" i "Oj sokole".

Lijep i sunčan dan privukao je brojne izletnike na Slapove Krke, ali i na druga šibenska izletišta, Mandalinu, Martinsku, Rokiće i Martinsku, a neki su potegnuli čak i do Jadrije. A odsvakud ori pjesma i veselje.

Tako je Šibenik proslavio Praznik rada prije 60 godine 1. svibnja 1958. godine.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.