Datum objave: 26. Travanj 2018

Vlasnik tišnjanskog kluba Vortex :Klarin je zlouporabio ovlasti i pogoduje Gardenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ozbiljnije razmjere nego se to u početku činilo poprima pomalo nevjerojatan slučaj u Općini Tisno u kojem se, kako je u početku prikazano, organizatori jednog partijanerskog festivala, nadaleko poznatog Gardena, žale na drugog organizatora partijanerskih događanja, domicilni klub Vortex, da zbog njegovih ranojutarnjih partijanja gosti Gardena nemaju mira. Taj je domicilni klub za sada ostao bez dozvole za rad za što vlasnik Mario Živković okrivljuje načelnika Općine Tisno Ivana Klarina i tvrdi da je zlouporabio i prekoračio svoje ovlasti kako bi pogodovao organizatru Gardena, Nicku Colganu i da je ugorzio egzistenciju njegove mlade obitelji s troje djece. Taj se klub nalazi odmah do naselja Hostin Rastovac u kojem borave sudionici Gardena, a Colgan se žali da se u njemu pušta glasna glazba  ujutro već od 6 sati kada partjaneri iz Gradena dolaze na spavanje.

 

 

Angažirao je odvjetnički ured u Šibeniku koji je, kako su nam potvrdili, uložio žalbu na Rješenje Ureda državne uprave Šibensko – kninske županije po kojem je klub Vortex ove godine ostao bez dozvole za rad.

 

„Prema Statutu Općine Tisno suglasnost za odobrenja za rad u turističko – ugostiteljskoj djelatnosti daje Općinsko vijeće, a ne načelnik no Ivan Klarin je dva puta, protuzakonito, sebi prisvojio to pravo. Kada je kod izdavanja dozvole prvi put Ured državne uprave zatražio suglasnost Općine Tisno on je potpisao Odluku da se ta suglasnot ne daje i zatražio da se mom klubu ne odobri rad . On je time prisvojio ulogu Općinskog vijeća i zloupotrijebio svoj položaj. Ministarstvo turizma je u žalbenom postupku tu zabranu rada poništilo i zatražilo obnovu postupka napominjući da oni ne znaju tko po Statutu Općine Tisno ima ovlasti davati suglasnost za rad u turističkoj i ugostiteljskoj djelatnosti, a izričito su kazali da to što moj klub nema građevinsku dozvolu za sadržaje na kojem se nalazi nije bitno jer da za takav oblik usluge i objekte kakve imamo dozvola nije bitna. No Klarin u ponovljenom postupku opet umjesto Općinskog vijeća šalje svoju samovoljnu odluku da mi se ne dopusti rad pozivajući se na to da nemam građevinsku dozvolu. Ja sam unatoč tomu zatražio očitovanje Općinskog vijeća i na sjednici koja je održana prije nekoliko dana nastao je cirkus jer je bilo očito da Klarinova zamisao da ne dobijem suglasnost neće proći, pa je on zatražio pauzu i pokušao utjecati na svoje vijećnike no rezultat glasovanja je bio neriješen pa je odluka odgođena za 60 dana. Očito je da on pokušava manipulirati Općinskom vijećnicima i da poduzima sve da mi se ne dopusti rad, ali ja se s tim ne mirim. On dovodi u pitanje egzistenciju moje obitelji s troje male djece, a pravo je pitanje zašto to uporno radi. Jasno je da pogoduje Gardenu i da ih sluša“, ističe  Živković.

 

 

Poslao nam je dopis koji je Ivanu Klarinu uputio Nick Colgan u kojem najavljuje da će ove godine Garden u Tisno dovesti i do 20 000 gostiju i da će domicilno stanovništvo zaraditi 1,75 milijuna kuna, a u polovici tog dopisa se obrušava na klub Vorbex koji, kako izričito kaže, smeta u jutarnjim satima svojim partijima njegovim gostima dok se odmaraju i najavljuje da oni to neće trpjeti, a da će on i njegovi partneri odustati od ulaganja u Tisno. Živković je uvjeren da je to glavni uzrok zbog kojeg Klarin želi zatvoriti njegov klub i da izravno pogoduje strancu na uštrb domaćeg poduzetnika. „ Neistina je da buka iz mog kluba smeta gostima Gardena jer su i oni krenuli s jutarnjim partijima za što ima nepobitne dokaze. Prava istina je da me žele eliminirati kao konkurenciju“, ističe Živković.

 

 

Ivan Klarin nam je u telefonskoj izjavi decidirano kazao da Colganove pritužbe nemaju veze s odlukom da se ove godine ne da suglasnost za rad kluba Vorbex. „Oni stalno jedan drugog tuže i to nije ključno. Ključno je to što Živković nema građevinsku dozvolu za objekte svog kluba i što se ti objekti nisu udaljeni od mora 100 metara kako jasno stoji u Rješenju državne uprave i zbog toga nismo suglasni da dobije dozvolu za rad. On je u početku počeo samo s rješenjem da može pružati usluge na klupicama, a kasnije je to pretvorio u skroz nešto drugo“, tvrdi Klarin.


Vorbex je, inače, prerastao u ozbiljan partijanerski klub na Jadranu. Lani je na portalu Klubskascena uvršten među pet najboljih open air/beach clubs u Hrvatskoj, a u njemu je, između ostalih, nastupao i poznati DJ David Morales.

 

Iz kategorije: Vijesti