Datum objave: 16. Travanj 2018

Policija šturo o neredima navijača u Šibeniku: Privedeno 20 Zadrana i jedan Šibenčanin

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava Šibensko – kninska tek je jutros poslala službeno priopćenje u nemilim događajima u subotu, u rano poslijepodne u Šibeniku, kada su zadarski navijači divljali po šibenskim ulicama, napadali prolaznike i nakon toga se sukobili s Funcutima. U tim je izgredima bilo desetero ozlijeđenih i to dvoje navijača teže, a jedna Šibenčanin je zbog težine ozljeda prebačen na liječenje u Split. Šturo su priopćili kako je do sada dovršeno kriminalističko istraživanje nad jednim maloljetnikom i 19 osoba od 18 do 34 godine s područja Zadra i 34-godišnjakom s područja Šibenika koji su osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi ili napadu na gledatelje ili druge osobe.Ne spominje se ni demoliranje restorana Šimun  ni divljanje na ulicama o čemu su mediji izvijestili  u subotu.

 

„Osumnjičeni su se 14. travnja oko 13,10 sati u Šibeniku sudjelovali u tučnjavi, ali nisu imali navijačka obilježja niti su na košarkašku utakmicu došli organizirano. Tom prilikom nitko od građana nije ozlijeđen, dok je ozlijeđeno 10 sudionika sukoba od kojih dvoje teže, a njih osam lakše. Jedan teže ozlijeđeni s područja Šibenika je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Klinički bolnički centa Split na daljnje liječenje. Svi osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a kriminalističko istraživanje na okolnosti ovog međusobnog fizičkog sukoba se nastavlja“, ističe Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.


Na pitanje zbog čega se Policijska uprava do jutros nije službeno oglasila jer je situacija bila takva da je zahtijevala i konferenciju za novinare ona kaže:

„Kako smo novinare već ranije obavijestili, po stavu MUP-a, tijekom vikenda ne idu naša redovna priopćenja, međutim u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave za to vrijeme se mogu dobiti sve tražene obavijesti“,a na upitm om tomu smatraju li da je policija kasno reagirala dodaje sljedeće:

" Osobe koje su sudjelovale u sukobu, kako proizlazi i iz našeg priopćenja,  nisu došle organizirano, a policija je odmah nakon dojave građana izašla na mjesto događaja i prema sudionicima sukoba poduzela sve zakonom propisane mjere i radnje, a što dokazuje i to da je do jučer, kriminalistički obrađena 21 osoba, koji su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave."

 

Iz kategorije: Vijesti