Datum objave: 12. Travanj 2018

Šibenčani žale zbog odlaska legenarnog Ćipe

Diana Ferić
Diana Ferić

Prerano odlaze šibenske legende. Nakon Giancintte Mattiazi napustio nas je i Miro Guberina Ćipe  legendarni šibenski rocker. Mnogi Šibenčani, oni koji su s njim prijateljevali, ali i oni koji su ga samo viđali u gradu i površno poznavali opraštaju se s njim na Facebooku s puno tuge, pišući o njemu sve najbolje. Netko je napisao kako Dolac bez Ćipe neće biti isti i da će od sada odlaziti samo do kafića Domald.

 

„ Nasmijan, ležeran jednom rječju svoj. Od svojih tinejdžerskih dana san ga gleda kao nekog tko ima svoj đir, svoj život. Ničim sputan.Sjećam se šibenskih gitarijada. Bendovi istih afiniteta, sličnih godina, neki znaju, neki ne, svi se trude da pjevaju i sviraju ko originali, a onda jedne subote u gimnaziji izađe band i otpraše onako znalački, s dušom i lakoćom.Zorić gitara, Šimac bas, Kićo bubnjevi, Trlaja klavijature i Čipe vokal. Na kraju se Čipe pokloni publici ostajući nekoliko sekundi u silueti Isusa na križu.Čipe, jednostavan, čovjek od formata“, napisao je i Čipi Denis Seferović Sef.


Tugu zbog Ćipinog odlaska ne krije niti Ivica Poljičak:

„Zapravo tek sam sada spoznao, kada sam maloprije na fejsu vidio da je umro, da mu ne znam ime i prezime i da ga uvijek znam jedino kao Ćipu. Prepoznatljiv, unikatan od prvog momenta kad sam ga prvi put vidio na štekatu Golda jednog ljeta početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ista frizura, Ray-Ban zelene naočale, rabatinke i đilet, dugokos i mršav ... U svoje vrime i čizme kaubojke: prototip gradskog rokera. Jednom smo se sreli uz otočić Dugi, lovili smo lignje, bio je rujan ima tome dvadesetak godina,

Ćipe je u noćnoj teškoj morskoj težini pustio na kazetofon, a što drugo nego rock. Nikad prije, a ni poslije nisam imao takav ugođaj jesenske noći na moru.
Ćipe je uvijek bio dobre volje, najčešće ispred vrata do mandraća, sa osmijehom i pitanjem “Ive, kako si”, stali bi malo popričali…Uvijek dobro…

 

Ćipe je kao roker izvana i duboko iznutra postao jednim od zaštitnih znakova meditarnskog ozračja i raznolikosti šibenskog Doca…Znam, Ćipe je partija, ali svejedno prolazeći kraj njegovih grilja i dalje ću čuti zvuke roka i vidjeti njegov lik premda se on preselio na druga prostranstva. Uostalom, nije nužno čuti i vidjeti da bi znali da je Ćipe bio i ostao dio dolačkog duha koji se pamti. Ćipe zasviraj koju i gori, neka se čuje…“, riječi s kojima se na svom profilu oprostio od Čipe.

„Jedinstvena i neponovljiva osoba Nisi ga mogao ne primijetiti,napisao je Željko Koloper Keke.
 

Legendarni Ćipe bio je hodajuća rock enciklopedija. Ni sam nije znao broj koncerata na kojima je bio po svijetu. Počivao u miru!

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: