Sidebar Menu

Datum objave: 28. Ožujak 2018

Šibenske Gimnazijalke oduševile Europski parlament

Šibenik News
Šibenik News

Dalmatinska pjesma privukla je danas interes mnogih u Europskom parlamentu, gdje je ženska klapa „Gimnazijalke“ iz Šibenika zapjevala izvorne hrvatske pjesme „Dobra večer uzorita“ i „Cetinu“.


Članice klape Gimnazijalke dio su grupe učenica i učenika šibenske gimnazije Antun Vrančić koja ovaj tjedan boravi u Bruxellesu, a na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule i Ivane Maletić.


'Ovi aktivni mladi ljudi donijeli su zvuk Šibenika i dašak hrvatske tradicije u Europski parlament! Veseli me što sam im mogao biti domaćin, ne samo kao Šibenčanin, već i zato što je riječ o nagrađenim učenicima. Njihova gimnazija Antun Vrančić je Škola ambasador Europskog parlamenta – obrazovni program koji iznimno podržavam jer cilja podići svijest i razinu znanja srednjoškolaca o Europskoj uniji i parlamentarnoj demokraciji. Približava im rad europskih institucija, ali i upućuje na to kako i sami mogu aktivno sudjelovati u kreiranju europskih politika', poručio je zastupnik Tonino Picula nakon njihovog nastupa.


Naime, Gimnazija Antuna Vrančića jedna je od 25 škola iz cijele Hrvatske, koje su dio projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“ u školskoj godini 2017./2018.
Programom EPAS (European Parliament Ambassador School) nastoji se omogućiti mladim ljudima – građanima Europske unije – bolje razumijevanje njihovih prava te ih upoznati s radom i odgovornostima zastupnika u Europskom parlamentu.


Učenici ove prirodoslovno-matematičke, jezične i opće gimnazije u Bruxellesu će provesti četiri dana, kako bi se pobliže upoznali sa funkcioniranjem Europskog parlamenta, ali i općenito s europskom prijestolnicom.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam