Sidebar Menu

Datum objave: 26. Ožujak 2018

Gimnazijalke će na poziv EU parlamentaraca Maletić i Picule zapjevati ovog tjedna i u Bruxellesu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvadeset učenica i učenika šibenske gimnazije Antun Vrančić boravi ovaj tjedan u Bruxellesu, na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Ivane Maletić i Tonina Picule.

Gimnazija Antun Vrančić dio je programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“ (EPAS), a zastupnici Picula i Maletić s posebnim su ih zadovoljstvom odlučili ugostiti budući da oboje potječu iz Šibenika.

Klapa Gimnazijalke koju čini dio učenica šibenske gimnazije, pod vodstvom prof. Lorane Antunac, izvest će dvije izvorne šibenske pjesme sutra (utorak, 27. ožujka) u 14.00 sati, u Europskom parlamentu.

 

„Veselim se što imam priliku biti domaćin šibenskim gimnazijalcima, a posebno mi je drago što je škola ambasador Europskog parlamenta. Radi se o programu kojeg od ranije podržavam jer povećava svijest mladih o važnosti europskih institucija čiji rad direktno utječe na njihov život. Šibenska pisma bit će šećer na kraju ovog posjeta“, poručio je zastupnik Tonino Picula.

 

„Drago mi je što su nam u posjet došli učenici šibenske gimnazije i klapa „Gimnazijalke“. Radujem se što će svoje teoretsko znanje o radu europskih institucija upotpuniti i ovim praktičnim iskustvom obilaska institucija i Brisela te razgovora sa zastupnicima. Posebno mi je zadovoljstvo što će zahvaljujući svojim talentima i radu ostaviti trag i prenijeti duh i tradiciju naše klapske pjesme ovdje u središtu EU-a“, istaknula je zastupnica Ivana Maletić.
Šibenski gimnazijalci u Bruxellesu će provesti četiri dana, od ponedjeljka do četvrtka, 26.-29.3.2018.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam