Sidebar Menu

Datum objave: 19. Ožujak 2018

Propisima i kontrolama usprkos veliki broj vozača i dalje ne koristi sigurnosni pojas

Diana Ferić
Diana Ferić

Prekršaj u prometu počinila je polovica od 325 kontroliranih vozača u ciljanoj europskoj akciji vezanoj uz sigurnost prometa na cestama, usmjerenoj na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa kao jednog od najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti vozača i putnika u vozilima koja je na šibenskom području provedena od 12. do 18. ožujka.

Također je 16. ožujka od 13 do 19 sati na šibenskom području provedena pojačana aktivnost u prometu na suzbijanju prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima kada je kontrolirano 185 vozila, a utvrđeno je ukupno 88 prekršaja, priopćila je PU šibensko – kninska.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj, odnosno 47 prekršaja se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 na korištenje mobitela u vožnji, 10 na prekoračenja brzine, po 3 prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju i odbijanja testa na drogu, te po dva prekršaja prolaska kroz crveno svjetlo i nepropisno skretanje , kao i ostali prekršaji.

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam