Sidebar Menu

Datum objave: 24. Veljača 2018

Poduzetnička zona Podi predstavlja se na prestižnom međunarodnom sajamu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska poduzetnička zona Podi predstavlja se na 23. međunarodnom sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo u Virovitici koji traje od 23. do do nedjelje, 25. veljače, uz pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Vlade RH, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Danas ga je posjetio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
Sajam, na kojem ove godine sudjeluju izlagači iz 29 zemalja, okupio je niz uglednika iz javnog i političkog života, mnoštvo veleposlanika stranih zemalja, predstavnika gospodarskih i obrtničkih komora.

 

 

U ime Poduzetničke zone Podi na sajmu su direktor Jakov Terzanović i pravna savjetnica Anita Aužina, a potencijali te zone i ulagači koji na njoj rade predstavljeni su na posebnom štandu.

 

Svečanosti otvorenja prisustvovali su: izaslanik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Josip Đakić, saborske zastupnice Vesna Bedeković i Ana-Marija Petin, veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj Ilir Melo, veleposlanik Republike Mađarske u RH Joszef Magyar, Veleposlanik Republike Turske u RH Mustafa Babur Hizlan, veleposlanik Republike Češke u RH Vladimir Zavazal, veleposlanik Indije u RH Sandeep Kumar, veleposlanik Republike Kosovo u RH Gezim Kasapolli, veleposlanik Kazahstana Tolezhan Barlybayev, veleposlanik Republike Azerbajdžan Fakhraddin Gurbanov, državni tajnici Tugomir Majdak i Spomenka Đurić, pomoćnici ministara Nenad Križić, Dragan Jelić i Zdravko Vukić, Nenad Rikalo, ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Republike Kosovo, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, ravnatelja SAFU-a Tomislav Petric, zamjenik ravnateljice APPRRR-a Antun Vujić. Hrvatski župani, Ivo Žinić, Ivan Anušić i Darko Koren, predstavnici gradova i općina, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura…

 

 

Kontinuirani razvoj sajma Viroexpo, prepoznatljivog brenda grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije vidljiv je od njegovih početaka 1996. godine pa sve do današnjih dana. Sajam je projekt koji predstavlja sinergijsko djelovanje lokalne i regionalne samouprave i gospodarstva, odnosno svih onih koji na njemu rade tijekom cijele godine i to na volonterskoj bazi.

U ime 77 tisuća obitelji, odnosno obrtnika koji vrijedno rade, nazočne je pozdravio potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Darko Knežević ujedno najavivši novi projekt.

 

– Obrtnici nemaju sindikat i nemaju nikakvih ulaganja sa strane, ne prosvjedujemo na ulicama. Ipak, budućnost obećava, pomičemo se s mjesta i zapošljavamo nove ljude. Trenutno imamo problem s novom radnom snagom, a nadam se da ćemo to riješiti projektom koji pripremamo u dogovoru s Vladom RH. Što se tiče Viroexpa, moram naglasiti da je ovaj sajam pokazao svoju važnost i veličinu, tim više ako znamo da je sajamska industrija druga po profitabilnosti, iza farmaceutske – rekao je Darko Knežević.

 

 

Impresivnoj karavani stranih zemalja pridružili su se i Katar, jedna od najbogatijih zemalja svijeta te Litva. Dolazak na međunarodni sajam Viroexpo danas predstavlja pitanje gospodarskog prestiža. Ovaj sajam nije samo pokretač razvoja naše županije, već i cijele regije. On je s vremenom postao najznačajnija pozornica za obrtnike, male i srednje poduzetnike, poljoprivrednike. Zahvaljujući svemu tome, naša županija je danas izvozno orijentirana, a naši proizvodi mogu se pronaći diljem Europe i svijeta.

 

Sajam Viroexpo jedan je od rijetkih koji uzastopno bilježi tendenciju rasta. Usporedbe radi, prvi sajam imao je 30 izlagača na 375 kvadrata, a na ovom sajmu nastupa oko 800 izlagača iz 29 zemalja. Po prvi puta sajam ima i Županiju partnera, a to je Sisačko-moslavačka županija. Nazočne je pozdravio i župan Ivo Žinić zahvalivši na ovom partnerstvu i prilici da se Sisačko-moslavačka županija na jedinstven način predstavi na Viroexpu.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.