Datum objave: 20. Veljača 2018

Joško Zaninović dobitnik nagrade "Josip Brunšmid" Hrvatskog arheološkog društva

Diana Ferić
Diana Ferić

Joško Zaninović, ravnatelj Gradskog muzeja Drniš zajedno s akademikom Nenadom Cambijem, prof. dr. sc. Miroslavom Glavičićem i prof. dr. sc. Željkom Miletićem, dobitnik je godišnje nagrade "Josip Brunšmid" Hrvatskog arheološkog društva"  za knjigu "Antička baština na novčanicama mediteranskih zemalja" u izdanju Javne ustanove "Nacionalni park Krka".


Njihov rad ocijenjen je kao osobito vrijedni doprinos na području arheologije, a njihova knjiga koja tematikom i pristupom nema srodnika u hrvatskoj arheološkoj publicisti dobila je iznimno visoke ocjene.


Primajući nagradu, autorski je tim istaknuo da je knjiga "Antička baština na novčanicama mediteranskih zemalja" u naravi segmentirana povijest Mediterana i pregled povijesti umjetnosti mediteranskih zemalja te svojevrsni leksikon antičke mitologije.


Autori su sinoć u palači Matice hrvatske u Zagrebu za svoj rad primili povelje i brončane medalje s likom Josipa Brunšmida.
Prikaz knjige "Antička baština na novčanicama mediteranskih zemalja" časopis "Volim Šibenik" objavio je u svom 11. broju, punih sedam godina prije nego što je ta kapitalna knjiga tiskana cijeneći da je riječ o iznimno vrijednom djelu.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3