Datum objave: 16. Veljača 2018

Uskoro odluka Službeničkog vijeća Županije u sporu pročelnika Mihaljevića i njegove suradnice Kundid

Diana Ferić
Diana Ferić

Završen je današnjim ročištem postupak pred Službeničkim vijećem šibensko – kninske županijske uprave postupak koji je pokrenuo Nikola Mihaljević, pročelnik Upravnog odjela za zadravstvo i socijalanu skrb prijavivši svoju suradnicu mr.sc višu savjetnicu, magistricu znanosti Zlatku Kundid, zbog „teške povrede službeničke dužnosti“ te je zatražio izricanje mjere uvjetnog otakaz. Ni na ovom ročištu prijavljena nije bila jer se nazali na rehabilitaciji nakon teške operacije koljena. Sutkinja nije uvažila prijedlog njezinog opunomoćenika da se ročište odgodi do njezinog oporavka kako bi i ona mogla „aktivno sudjelovati u tom postupku“. Predsjednica Vijeća Nives Vrvilo je najavila da će Odluku o rješenju tog spora poslati prijavitelju i prijaviteljici poštom.
Spor je nastao zbog međusobnog neslaganja oko načina rada u Županijskom upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb. Prijavljena Zlatka Kundid, uz predočenje stotina i stotina stranica dokumentacije optužuje optužuje pročelnika da je omalovažava i degradira te da ima želju za dominacijom. Tvrdi da joj daje poslove koji nisu u skladu sa njezinim položajem poput prepisivanja dokumenata koje on ispravlja rukom i da je , jednostavno rečeno izložena stalnom mobingu.
Mihaljević svu krivicu za sukobe svaljuje na nju - njezino ponašanje i karakter. Ističe kako izmišlja stvari i probleme, da se služi lažima te da na sve načine njega omalovažava i vrijeđa.
 

Predsjednica Službeničkog vijeća, sutkinja Nives Vrvilo je ustvrdila da  danas  nije čula  ništa novo nego već poznate stavove i teze koje su i prije iznosili prijavljena Zlatka Kundid i prijavitelj Nikola Mihaljević.

Zlatka Kundit je od posljednjeg ročišta 6. veljače, na kojem također nije mogla biti . dostavila e mailom svoje očitovanje i stotine stranica različitih tablica kako bi pokazala da pročelnik Mihaljević ne govori istinu kada tvrdi da tablice u Exelu koje šalje Ministarstvu zdravstva za županijske zdravstvene i socijalne institucije ne izrađuje ona nego da ih samo popunjava.

 

Mihaljević je pak ponovio na današnjem ročištu ono što govori od početka – da prijavljenica „izmišlja, iznosi neistine, izvrće činjenice, zamagljuje stvarnost te omalovažava njega i zaposlenike tog upravnog odjela, dovodi u pitanje njegovu informatičku pismenost a sebe neopravdano izdiže“.

 

 

 

Kazao je i kako je ponovno povrijedila službenu dužnosti šaljući sudu službenu dokumentaciju bez njegove dozvole te je najavio nove postupke protiv nje.
Sutkinja Vrvilo nije se s njim složila da je riječ o neovlaštenom iznošenju službenih dokumenata budući da je dokumente poslala Vijeću za potrebe postupka.

Danas je odbila prijedlog opunomoćenika da se ročište dogodi kako bi on mogao upoznati svoju stranku s novim očitovanjem koje je danas usmeno i pisano Mihaljević dostavio Vijeću. Ocijenila je da su to sve već poznati i stavovi, ponavljanje istih teza ia da se samo vrte u krug i ulaze u isti vrtlog.
„ Mi smo izveli sve materijalne dokaze. Odbili smo prijedloge da se saslušaju svjedoci jer to nema smisla. Imamo sve što nam je potrebno da donesemo odluku“, zaključila je sutkinja Vrvilo .

Ma kakva odluka bila izvjesno je jedno da će pročelnik Mihaljević i viša savjetnica Zlatka Kundid, samo na temelju toga što su jedan o drugome kazali tijekom ovog postupka teško moći  raditi zajedno kao  suradnici.
 

Iz kategorije: Vijesti