Datum objave: 16. Veljača 2018

NA DANAŠNJI DAN: Izložba slikara koji slika nogama i obustava radova u Rogoznici

Diana Ferić
Diana Ferić

Na današnji dan 15. 2. 1938. godine zaustavljeni su radovi na spajanju Rogoznice s kopnom, a u Šibeniku je otvorena izložba Aleksandra Kleina, slikara koji slika nogama.

Uzaludno su Rogozničani prosvjedovali i upozoravali da će im propasti turistička sezona. Radovi na izgradnji nasipa koji će Rogoznicu povezati s kopnom na današnji dan 1938. godine obustavljeni su bez obrazloženja i najave kada će biti nastavljani. Uzaludno je Općina Šibenik o svom trošku prevezla iz Skradina u Rogoznicu strojeve i vagone za prijevoz kamena pa čak i tračnice za njih. Zašto su radovi obustavljeni nije se znalo niti je bilo službeno priopćeno iako je Banska uprava u Splitu osigurala dovoljno novca za taj posao.

Vijest o problemima koji su zadesili Rogozničane zbog zastoja u izgradnji nasipa koji će njihovo mjesto spojiti s kopnom, zasjenila je vijest da u Šibeniku otvara izložbu Aleksandar Klein, slikar koji slika nogama. Klein je objavio da će u Šibeniku ostati nekoliko dana, a onda će krenuti put Splita s namjerom da se zaustavi u Rogoznici.

Na otvaranje Kleinove izložbe došle su izravno s Izborne skupštine nove čelnice Narodne ženske zadruge, predsjednica Dolores Kovačević, potpredsjednica Bosiljka Makale, tajnica Anka Grubišić, blagajnica Olga Kožul i članice predsjedništva Milica Bumber, Nela Rapo, Nevenka Poturica, Zorka Despot, Helena Malešević, Anka Kandijaš, Milica Ježina, Šima Jurić, Ljubica Krstanović, Darinka Iljadica i Ksenija Mihić.
 

 

Iz kategorije: Vijesti