Datum objave: 15. Veljača 2018

Rudolf Štefan, vlasnik Peleginija u Šibenik dovodi svjetsku kulinarsku elitu

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem primio je danas chefa Rudolfa Štefana, vlasnika restorana Pelegrini restorana koji je godinama na vrhu hrvatskog ugostiteljstva i gastronomske ponude. Prošle je godine taj restoran proslavio 10 godina rada pa je Rudi Štefan tim povodom odlučio u Šibenik dovesti svjetsku gastronomsku elitu koja će se okupiti na kongresu u Solarisu.


„Restoran Pelegrini i chef Rudolf Štefan svojim su radom i trudom grad Šibenik učinili prepoznatljivom gastronomskom destinacijom u proteklih nekoliko godina. Priželjkujem da u našem gradu bude što više takvih ugostitelja koji će razvijati specifičnu i autohtonu gastronomsku ponudu našeg kraja. Čestitam im na svemu što su postigli tijekom 10 godina rada, na sjajnoj promociji Šibenika, a vjerujem kako će i dalje, zahvaljujući profesionalizmu i entuzijazmu, biti jedan od ponajboljih restorana u Hrvatskoj“, kazao
je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Restoran Pelegrini prošle godine proslavio je 10. godišnjicu rada, a chef Rudolf Štefan gradonačelniku se zahvalio na podršci i čestitkama te najavio kongres Chefs' Stage koji će organizirati sredinom ožujka u Šibeniku.

„Moja misao vodilja već godinama je da sam sretna osoba što radim posao koji volim u gradu u kojem sam rođen. Tako smo, u povodu 10. godišnjice rada, odlučili organizirati kongres koji će okupiti svjetsku elitu kojoj je gastronomija, ugostiteljstvo i hotelijerstvo posao, ali i život. Želimo svjetskim chefovima približiti mediteransku kuhinju te povezati sve sudionike gastronomske i ugostiteljske scene i kreirati platformu na kojoj će se raspravljati o gastronomiji, ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu. U dva dana održat će se mnogi masterclassovi, kulinarske radionice i gala večere na predivnim lokacijama u gradu i izvan njega u netaknutoj prirodi.“, istaknuo je Štefan.

Već dvije godine zaredom po izboru „Dobri restorani“ Rudolf Štefan proglašen je najboljim chefom Hrvatske, dok je restoran Pelegrini tri godine na istom izboru proglašavan najboljim restoranom Hrvatske i Dalmacije što je samo dio mnogobrojnih nagrada struke kojim se ovaj šibenski restoran i njegov tim mogu pohvaliti.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3