Datum objave: 13. Veljača 2018

Oleg Butković u Šibeniku: Ministarstvo će sufinancirati sve lokalne projekte

Diana Ferić
Diana Ferić

Izgradnja putničkog terminala na gatu Vrulje u Šibeniku počet će u ovoj godini uz punu potporu Ministarstva pomorstva i prometa, potvrdio je danas u Šibeniku nakon sastanka s predstavnicima lokalne i županijske vlasti, ministar Oleg Butković.

 

"Izgradnja terminala je nužna ne samo zbog funkcioniranja trajektno pristaništa nego i zbog smještaja svih službi koje se odnose na pomorski promet poput Lučke uprave i Lučke kapetanije“, kazao je ministar Butković.

 

Po riječima župana Gorana Pauk do sada je, iz prve faze uređenja gata Vrulje ušteđeno 2 milijuna eura, još toliko je osiguralo Ministarstvo pomorstva pa nedostaje još dva milijuna eura što će se riješiti u hodu. U svakom slučaju, zgrada terminala je reducirana u odnosu na prvotni projekt i u njoj će biti samo osnovni sadržaji.

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić kazao je kako je Grad Šibenik dobio punu potporu ministra Butkovića za sve što se tražilo.

 

Tako će ministarstvo pomorstva i u ovj godini istom dinamikom financirati treću fazi uređenja komunalne luke Vrnaža. Do sada je u nju uloženo 28 milijuna kuna,a Ministarstvo je od toga izdvojilo 15 milijuna kuna.
„Nema prepreke da se krene u treću fazu uređenja Vrnaže. To je po meni najbolji koncept takve lučice u Hrvatskoj jer svugdje drugdje nije riješeno pitanje brodica lokalnog stanovništva.

Ministarstvo će financijski sudjelovati i u projektu podizanja obale u Docu.

 

Grad Šibenik je dobio potporu ministra Butkovića i za rješavanje odnosa s Hrvatskim željeznicama radi uređenje parkirališta na dijelu kolosijeka koji se ne koristi u produžetku željezničkog kolodvora u Šibeniku te uređenja takozvanog Importanea.
Ministar Butković priznao je da su Hrvatske željeznice, kako je kazao, trom sustav, da je riječ o tri zasebne tvrtke koje nisu među sobom riješile imovinske odnose, ali da će se on osobno založiti da se to ubrza.

Danas su u Ministarstvu otvorene ponude koje su pristigle na natječaj za uređenje čvorova Njivice 1 i Njivice2, a ove godine će krenuti i projekt uređenja čvorišta Rokići.

 

Dogovoreno je i da će se tijekom ove godine ugovoriti izrada projekta rekonstrukcije ceste Drniš – Knin.

 

Ministar Butković sa svojim je suradnicima i domaćinima obišao Vrnažu i Dolac.

 

Iz kategorije: Vijesti