Datum objave: 12. Veljača 2018

Policija utvrdila:Podmetnuti su požari u na štekatu Skippera i u šibenskom zatvoru

Diana Ferić
Diana Ferić

Namjerno je izazvan požar na štekaktu kafića Skipper u Docu. Policija je utvrdila da je, za sada njima nepoznati počinitelj u subotu oko 3 sata i 15 minuta na štekatu na jedno mjesto složio sav inventar, polio ga je zapaljivom tekućinom i zapalio. Požar je oko 4,35 sati ugašen, a nastala šteta će se naknadno utvrditi.
Temeljem utvrđenog i prikupljenih saznanja u tijeku je kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela dovođena u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, priopćila je danas policija.


Očevidom je utvrđeno da je podmetnut i požar koji je u ćeliji šibenskog zatvora izbio u petak uvečer.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem 24-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

„Osumnjičeni je 9. veljače oko 18,15 sati, kao istražni pritvorenik, u zatvoru u Šibeniku, upaljačem izazvao požar čime je doveo u opasnost živote i imovinu većeg opsega. Požar su ugasili djelatnici pravosudne policije, a nastala šteta će se naknadno utvrditi“; kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko kninske.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti