Sidebar Menu

Datum objave: 10. Veljača 2018

FOTO Sutkinja Maja Šupe i Tomo Horvatinčić Krnjo i Krnjica na brodaričkim maškarama

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalno se karneval na Brodarici održava subotu prije pokladnog utorak, a Brodaričani se potrude s maskama biti vrlo aktualni. Tako je i ove godine. Krnjo i Krnjica su Horvatinčić i sutkinja Maja Šupe koja ga je oslobodila krivnje za ubojstvo dvoje talijanskih nautičara. Njihove maske  stajale su na bordu nazvanom „Palača pravde“, a vukli su ga zatvorenici. Organizatori se nisu trudili biti dvosmisleni već su Krnju i Krnjicu napravili vrlo vjerno. Horvatinčić je u ruci su držao snopove eura. U pokladnoj povorci našlo se mjesta i za suosjećanje sa Slavonijom ih koje mladi masovno iseljavaju i koja postaje sve siromašnija pa su dvije maske predstavljale upravo takvu Slavoniju.

Pokladna povorka prošla je cijelom Brodaricom do pristaništa za Krapanj, potom su obišli  taj otok i vratili se na pristanište na kojem su zapalili Krnju i Krnjicu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam