Datum objave: 03. Veljača 2018

Više od 500 vjernika iz šibenske biskupije hodočastilo na festu svetog Vlaha u Dubrovniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski hodočasnici bili su najbrojniji gosti na današnjoj proslavi blagdana svetog Vlaha u Dubrovniku. Stigli su s čak 11 autobusa iz svih župan u šibenskoj biskupiji.

Svečana procesija nakon mise na svetkovinu dubrovačkog zaštitnika sv. Vlaha, krenula je od katedrale Gospe Velike, Ulicom od Puča, pored Onofrijeve fontane, Stradunom, kroz crkvu sv. Vlaha i natrag do katedrale.

 

Na otvaranju 1046. feste Sv. Vlaha uz biskupa domaćina nazočni su bili i gospićki biskup mons. Zdenko Križić, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić i umirovljeni šibenski biskup mons. Ante Ivas.

 

Prije svečanosti otvorenja, kako prenosi IKA, barjak Sv. Vlaha je dubrovačkim ulicama prikupio ostale gradske barjake te su u procesiji s Gradskom glazbom i bratstvom festanjula došli pred crkvu Sv. Vlaha i naklonom pozdravili Parčevu zbornu crkvu.

 


U procesiji su sudjelovali i ostali svećenici, redovnici, redovnice svih redova s područja biskupije u svojim redovničkim odjelima, barjaci dubrovačkih župa, zajednica, udruga kao i društvenih institucija, mladi i oni stariji vjernici u narodnim nošnjama, dubrovački skauti, mladi animatori, prvopričesnici, hodočasnici iz raznih krajeva među kojima je u Dubrovnik stiglo čak jedanaest autobusa vjernika iz Šibenske biskupije. Hodočasnici iz Janjeva, Kistanja i Letnice, iz Boke Kotorske, iz Bosne i Hercegovine također su stigli na dubrovačku festu, a među njima mogli su se vidjeti i turisti kojih ovih dana borave u Dubrovniku, javlja Biskupija. Među počasnim povijesnim postrojbama i ove godine je bila Šibenska straža.

 

FOTO:Dubrovački.hr
 

Iz kategorije: Vijesti