Sidebar Menu

Datum objave: 30. Siječanj 2018

Položen vijenac na spomen obilježje preminulim šibenskim kazališnim djelatnicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku položili su danas na groblju sv. Ane  vijenac na spomen obilježje svim svojim preminulim kolegama.

Polaganje vijenca u znak sjeć anja na sve svoje preminule kolege, djelatnici HNK u Šibeniku upriličili su u povodu tradicionalnih Dane šibenskog teatra koji ove godine slavi 148. rođendan.

Tom prigodom evocirane su i uspomene na šibenske dobrotvore Šimuna Lučeva Fantulina, Mariju Kalauz i Filipa Šižgorića koji su krajem 19. i tijekom prve polovice 20. stoljeća, osim gradske sirotinje, siročadi i nadarene šibenske mladosti kojoj su pomagali da se školuje, bili i mecene šibenskog kazališta i šibenskog glumačkog i glazbenog ansambla. Njima su zajedničku spomen grobnicu podigli zahvalni Šibenčani 1929. godine, a stjecajem okolnosti točno njoj nasuprot postavljene su spomen ploče djelatnicima kazališta, preminulim članovima HPD "Kolo" i Šibenske narodne glazbe, kulturnih institucija koje su oni pomagali.

.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam