Datum objave: 26. Siječanj 2018

Noć Muzeja u Šibeniku uz šibenske sportske legende i biže s kornatskom janjetinom

Diana Ferić
Diana Ferić

Zanimljivo je večeras na Noći muzeja u Šibeniku bilo i u šibenskom muzeju u kojem se razgovaralo o šibenskom sportu ili pak razgledavao stalni postav, ali i ispred njega, na trgu između Vijećnice i katedrale na kojem su murterski kuhari Vjeko Bašić, Ante Božikov i Bruno Mudronja, u mega tavi spremali kornatsku janjetinu s bižima, a miris se širio do rive. Kazali su nam da su upotrijebili čak pet janjaca is kuhali 300 porcija.

U atriju Muzeja događala se uživo emisija Sportski vremeplov koju, inače na Županijskom radio Šibeniku uređuje i vodi prof. Zlatko Jurić. Večeras su mu, u prepunom atriju gosti bili neke sportske legende poput Linde Antić Borak, proslavljenog nogmotaša  Nikice Cukrova, vaterpolskog trenera Ante Mile Nakića te  poznatog auto - moto vozača Darka Rogulića, ali i mladog  Grgura Zlatopera te  dr. Marina Paića, predsjednika JD Val koji su, svatko iz svog kuta, pričali o sportu iz kojeg dolaze.

 

„Muzeji i sport“ zajednička je tema ovogodišnje Noći muzeja koja se održava u cijeloj Hrvatskoj .
U Šibeniku je ta manifestacija počela odavanjem počasti našem, “malom”, velikom Draženu Petroviću na Baldekinu, kod njegovog spomenika i kod njegovog koša i golfa koji je vozio, na žalost u prisustvu svega desetak nazočnih. Nevjerojatno kada je Dražen u pitanju.
U Muzeju su nastupili i plesna skupina Toxic i X3M, Gimnastičko društvo Šibenik- Dalmacija i plesna grupa OŠ Jurja Šižgorića.

Nakon tribine o šibenskom sportu o istoj temi je organiziran i kviz znanja. 

 

Šibenčani su organizirano večeras posjetili muzej na kninskoj tvrđavi.

Iz kategorije: Vijesti