Datum objave: 25. Siječanj 2018

Zbog prevare prodavatelja bračni par ostao i bez 3 milijuna kuna i bez kupljene nekretnine u Primoštenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog prevare prilikom kupoprodaje zemljišta i nedovršene kuće u Primoštenu „teške“ čak oko tri milijuna kuna Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 67-godišnjeg hrvatskog državljanina. Terete ga da se bračnom paru koji je kupio to zemljište predstavio kao jedini vlasnik i od njih uzeo novac. Zatajio im je da je to zemljište  prethodno založio te da stoga nije isključivi vlasnik  te nekretnine.

 

„Okrivljeniku se stavlja na teret da je 2015. godine u Šibeniku i Primoštenu s u ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, bračnom parku koji je od njega htio kupiti građevinsko zemljište s nedovršenom kućom u Primoštenu, lažno prikazao da je on isključivi vlasnik zemljišta, iako je u travnju 2014. godine s trećom osobom sklopio ugovor o zajmu sa sporazumom o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava upravo na toj nekretnini“, stoji u optužnici.

 

Kupci su, ne znaju za to, s njih 2015. godine sklopili predugovor o kupnji te nekretnine za 380.000 eura i tom prilikom su mu platili 138.000 eura, a u srpnju 2015. godine platili su još 205.000 eura na račun banke koja je imala založno pravo na nekretnini, pa je brisana zabilježba ovrhe nad tom nekretninom. Okrivljenik je u kolovozu 2015. godine s oštećenim bračnim parom sklopio ugovor o kupoprodaji te nekretnine na iznos od 330.000 eura pa su mu oni, na ime stvarne ugovorene kupoprodajne cijene, isplatili još 37.000 eura.

 

Međutim, založni vjerovnik, kojem taj 67 – godišnjak nije isplatio dug, je nadležnom sudu podnio prijedlog za ovrhu te ishodio zabilježbu ovrhe za tu nekretninu zbog čega se oštećeni kupci nisu uspjeli uknjižiti kao vlasnici pa su tako oštećeni za iznos oko 3 milijuna kuna.

Iz kategorije: Vijesti