Datum objave: 25. Siječanj 2018

Predstavnici Društva Juraj Dalmatinac predstavili novi projekt u Ministarstvu kulture

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt informacijskog sustava kulturno-povijesne cjeline Šibenika pod radnim nazivom Geonucles.SI predstavili su članovi Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac jučer u Ministarstvu kulture,a nazočan je bio i Ivice Poljičak, državni tajnik tog ministarstva. Upoznali su ih s dosadašnjih aktivnostima te svime što slijedi do potpune funkcionalnosti sustava.

Konačni ishod tog projekta bit će javno dostupni web portal na kojem ćei, u jednostavnom sučelju, biti dostupni svi raspoloživi podaci za svaku građevinu unutar zaštićene kulturno-povijesne cjeline Šibenika te ono najvrjednije - načela i smjernice za njihovu obnovu.

U raspravi koja je uslijedila nakon prezentacije, sudionici su prepoznali važnost projekta kojim će svaka građevina u zaštićenoj povijesnoj jezgri Šibenika dobiti svoju „osobnu kartu“, a posebno su istaknuli važnost tog što inicijativa za informacijski sustav dolazi iz lokalne zajednice, od udruge koja djeluje na lokalnoj, šibenskoj razini koja želi doprinijeti zaštiti svoje kulturne baštine.

Članovi Društva Juraj Dalmatinac susreli su se i s ministricom kulture dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek.

U kratkom i sadržajnom razgovoru predstavili su joj sve što su do sada napravili kao i planove za budućnost, a ministrica je posebno naglasila značaj civilnog društva za kulturni razvoj. .
 

Iz kategorije: Vijesti