Datum objave: 22. Siječanj 2018

Šibensko kninski župan Goran Pauk sudjeluje na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice VRA Maslenica

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je danas na središnjoj svečanosti obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93“, održanoj u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

„Maslenica je jedna od najvećih i najtežih operacija koje je izvela hrvatska vojska u Domovinskom ratu i koja je okrenula njegov dotadašnji tijek. Neprijatelj je ondje doživio prvi veliki poraz, nakon kojega su uslijedili još mnogi. Danas se s ponosom i tugom prisjećamo svih hrabrih hrvatskih branitelja koji su u ovoj akciji i u svim drugim akcijama položili svoje živote na oltar Domovine.“, kazao je župan Goran Pauk.

Vojno-redarstvena operacija Maslenica, velika oslobodilačka akcija u kojoj su se protiv srpskih pobunjenika zajedno borile hrvatske kopnene, pomorske i zračne snage, započela je na današnji dan prije 25 godina. U 72 sata, koliko je trajala operacija, Oružane snage Republike Hrvatske oslobodile su važne strateške točke koje su bile pod okupacijom vojske tzv. Republike Srpske krajine te omogućile ponovno prometno povezivanje juga i sjevera Hrvatske.

Program obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

 

Iz kategorije: Vijesti