Datum objave: 18. Siječanj 2018

Željko Krnčević Pigo donio u Šibenik prvo ornitološko zlato za svoje mutirane grlice

Diana Ferić
Diana Ferić

Grlice koje je uzgojio Željko Krnčević Pigo, član Društva za uzgoj i zaštitu ptica Šibenik dobile su zlatnu medalju na Svjetskom ornitološkom prvenstvu koje je održanu u Cezeni u Italiji i to je prvo „ornitološko“ zlato koje je do sada stiglo u Šibenik. Te su ptice osvojile zlatnu medalju i na nedavnom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Zadru tako da Željko Krnčević može biti itekako ponosan na svoje „ljubimice“. Za izložene kanarince Rheinländer dobio je broncu.

 

„Prezadovoljan sam. To je tek peta ili šesta godina da Hrvatsko ornitološko društvo odlazi na svjetska prvenstva. Znao sam da su ptice kvalitetne, ali zlato baš nisam očekivao“, ističe Željko Krnčević.

 

Iza tog rezultata stoji dugogodišnji rad u uzgoju ptica u kojem treba dobiti takve uzorne primjere. „ To su različite mutacije i sve treba uskladiti od tijela ptice, boje, glasa. Ja to već godinama radim. Potičem ptice na razmnožavanje, odabirem parove koji mi se čine najboljima koji onda daju takve potomke “, objasnio nam je Krnčević.
 

Iz kategorije: Vijesti