Datum objave: 28. Prosinac 2017

ANĐELI DOBROTE: „Pjevači betlehemske zvijezde“ župe Presvetog Srca Isusova pomažu djeci Afrike

Diana Ferić
Diana Ferić

Pjevači betlehemske zvijezde“, djeca iz župe Presvetog Srca Isusova koja su zbog svoje plemenite misije nazvana anđelima dobrote, krenuli su jutros u 10 sati u svoju tradicionalnu misiju prikupljanja pomoći za školovanje svojih siromašnih i gladnih vršnjaka u Africi.


Anđeli dobrote, a ima ih više od 60, posjećuju domove svojih župljana koji su pristali sudjelovati u ovoj lijepoj plemenitoj humanitarnoj akciji i unose u njih osmjeh, blagost i dobrotu, a blagdane čine ljepšima pjevajući im božićne i duhovne pjesme.


Do sada su „Pjevači Betlehemske zvijezde“ prikupili veliku i dragocjenu pomoć za školovanju više 150 svojih afričkih vršnjaka,a očekuje se da će ove godine prikupiti novac za njih još 30. Župa Presvetog Srca Isusova ovom je akcijom u humanitarnom djelovanju i dobrotvornom radu u Hrvatskoj u samom vrhu. Ona već desetak godina školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati.


-Kada pomažu svojim gladnim i siromašnim vršnjacima u Africi naša djeca ne čine samo dobro djelo. Ona tim činom obogaćuju i sama sebe i svoje obitelji i cijelu našu zajednicu. Ona bude dobrotu u nama i pomažu nam da na bolji i ljepši način razmišljamo o sebi, životu i koliko značimo jedni drugima Najveća vrijednost ovog projekta je što se naša djeca odgajaju u duhu dobrote, altruizma i elementarne ljudske solidarnosti. Naučiti i shvatiti da je dobro činiti dobro ne može se mjeriti materijalnim vrijednostima. To je neprocjenjivo, a istinski je boži dar to što ona ovoj misiji sudjeluju s radošću i veseljem ta na taj način tomu što rade daju duboku ljudsku i duhovnu dimenziju. Radostan sam i ponosan na sve moje „Pjevače Betlehemske zvijezde“ i na sve moje župljane koji će im otvoriti vrata svojih domova i svoja srca. – kaže župnika župe Presvetog Srca Isusova don Tomislav Puljić.

"Pjevači betlehemske zvijezde" obitelji u župi Presvetog Srca Isusova posjećivat će danas i sutra tijekom cijelog dana prema dogovorenom rasporedu i terminima no u akciju se može uključiti svatko tko želi u njoj sudjelovati.

 

Iz kategorije: Vijesti