Datum objave: 23. Prosinac 2017

Županijska lučka uprava izdala monografiju o svojih prvih dvadeset godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Izdana je u povodu obilježavanja 20. godišnjice osnutka Lučke uprave Šibensko-kninske županije monografija pod nazivom „Lučka uprava Šibensko-kninske županije 1997.-2017.”

Na 150-ak stranica monografije dokumentirani su svi veći projekti koje je Lučka uprava provela i provodi u ovih 20 godina, a u sklopu predstavljanja prikazan je i kratki film s impresivnim prizorima županijskih luka kojima gospodari županijska Lučka uprava.

Monografiju i razvoj ove ustanove predstavili su Željko Dulibić, ravnatelj Lučke uprave od 2008. godine i Jadranka Fržop, pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije, svojevremeno i vršiteljica dužnosti ravnatelja Lučke uprave.

Župan Goran Pauk čestitao je ravnatelju i svim djelatnicima ovu veliku obljetnicu, istaknuvši kako poslovanje i suradnja Lučke uprave sa Županijom, gradovima i općinama može poslužiti kao primjer svima. „Gradovi i općine su prepoznali duh dobrog gospodarenja lučkim područjima i u suradnji s Lučkom upravom rade na rješavanju problema komunalnih vezova i rekonstrukcije lučke infrastrukture“, kazao je Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, osnivača Lučke uprava.

Ravnatelj Lučke, Željko Dulibić zahvalio je županijskim i odjelima općina i gradova na moru s kojima, redom, Lučka uprava ostvaruje odličnu suradnju i istaknuo ključni trenutak u postojanju ustanove.

„Bilo je to donošenje planova za razvoj luka u županiji, temeljem kojeg smo počeli izradu potrebnih investicijskih projekata. Komunalna luka Vrnaža u Mandalini koja ima apsolutnu podršku resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i lokalne vlasti, kruna je dosadašnjeg rada Lučke uprave”,istaknuom je Željko Dulibić.


 

Iz kategorije: Vijesti