Datum objave: 01. Prosinac 2017

Predstavljen EU projekt unaprijeđenja obrade metala i plastike za Šibenik i Posušje

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedam CNC  strojeva za obradu metala i plastike koji bi mogli biti dragocjeni  šibenskim poduzetnicima bit će nabavljeni u sklopu Projekt punog naziva  "Compete Plamet; Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u djelatnosti prerade metala i plastike"  za koji su dobivena sredstva EU fondova, a plod je suradnje Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko – kninske županije, Općine Posušje (BIH) i nositelja projekta – Razvojne agencije Županije Zapadno-hercegovačke-HERAG (BIH).

 

Taj su projekt danas u Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavili Mira Lepur, ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Ivan Jelčić, direktor Razvojne agencije Županije Zapadno-hercegovačke, Branko Bago, načelnik Općine Posušje i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije. Projekt je vrijedan 12,7 milijuna kuna, a  financira se  iz Europskog fonda Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014 – 2020 u osamdesetpet postotnom iznosu.

Prema riječima Mire Lupu očekuje se da će on unaprijediti poslovnu infrastrukturu u Poduzetničkom inkubatoru (PIN) u Šibeniku i Poduzetničkom inkubatoru Osrdak u Posušju; te će se uspostaviti prekogranična mreža u razmijeni kompetencija i znanja u sektoru metala i plastike. U Poduzetničkom inkubatoru (PIN) u Šibeniku će se projektom uspostaviti obradni i strukovni centar za preradu metala i plastike, te će se osposobiti djelatnici koji će pružati tehničku pomoć malim i srednjim poduzećima za rad na CNC strojevima.

Riječ je inače o strojevima koji se do sada baš nisu koristili u Šibensko – kninskoj županiji.

 

 

„Pomoću njih se mogu proizvoditi dijelovi metala te su primjenjivi u mnogim industrijama; industriji automobila, plastike i metala. Riječ je o proizvodima koji su jako cijenjeni i za koje se može lako naći i inozemni klijent na europskom i svjetskom tržištu što je zapravo naš konačni cilj kada se projekt provede“, napomenula je Lepur.

Iz kategorije: Vijesti