Datum objave: 26. Listopad 2017

Sadržaja iz Šibensko - kninske županije nije bilo na Danima turizma, ali laureata imamo

Diana Ferić
Diana Ferić

Destinacije iz Šibensko – kninske županije, turističke atrakcije ili bilo što drugo osim marine Frapa u Rogoznici ni u jednoj kategoriji nisu nominirane ni za jednu nagradu na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji se održavaju u Malom Lošinju i okupljaju više od 1.300 sudionika, mahom turističkih djelatnika i djelatnika iz pratećih industrija koji sudjeluju na nizu tematskih predavanja, radionica i okruglih stolova. Toliko o značaju Šibensko – kninske županije u hrvatskom turizmu.
No laureata koji imaju veze sa šibenskim područjem je bilo. Svečanost dodjele nagrada organizirana je večeras i sinoć u Malom Lošinju.
Ante Mrvica, donedavni voditelj Jadrolinije za srednji Jadran, poznatiji kao dobri duh splitske luke, Žirjanin koji je svoj životni put započeo upravu u Šibeniku dobio je godišnju turističku nagradu Anton Štifanić, nakon što je ove godine otišao u mirovinu.
Marina Frapa drugu je godinu za redom proglašena najboljom hrvatskom marinom, a Pero Savanović iz restorana Mediteranu Primoštenu proglašen je najboljim kuharom. ,

- Iza nas je turistička sezona s odličnim rezultatima. Hrvatska je u turizmu napravila veliki iskorak, a očekujemo da se taj trend i nastavi. Ove smo godine imali oko 800 milijuna eura investicija, dogodine će ih biti oko 940 milijuna. Hrvatska će definitivno biti jedna od najprivlačnijih turističkih destinacija u Europi i svijetu - kazao je premijer Plenković koji je bio na svečanosti dodjela nagrada.

Predsjednik Vlade je rekao i da je zadovoljan što se ove godine počelo govoriti o održivom razvoju, - Imali smo ljetos gužve, na trenutke je bilo knap, ali za sve koji žive za turizam i od turizma to su bile slatke brige - ocijenio je Plenković, na večerašnjoj svečanosti.

Iz kategorije: Vijesti