Datum objave: 05. Listopad 2017

Djeca iz vrtića Osmijeh i OŠ Tina Ujevića pričala gradonačelniku o tomu kakav grad žele

Diana Ferić
Diana Ferić

Mališani iz DV „Osmijeh“ iz Šibenika i učenici drugog razreda OŠ Tina Ujevića te dječja gradonačelnica Katarina Milković posjetili su danas gradonačelnika Željka Burića i njegovog zamjenika Paška Rakića u povodu obilježavanja Dječjeg tjed, u pratnji svojih odgojiteljica i učiteljica. Dsu gradonačelniku postavljala brojna pitanja te su iznijela svoje prijedloge kako poboljšati uvjete života djece u gradu,a uz ostalo žele više dječjih igrališta.

 

„Šibenik s ponosom nosi titulu „Grad – prijatelj djece“ i upravo kroz taj projekt radit ćemo i dalje kako bi vam osigurali što sretnije djetinjstvo. Naša je zadaća brinuti o predškolskom odgoju, odnosno dobroj opremljenosti vaših vrtića i škola, ali i dječjih igrališta“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.
Dječji tjedan, tradicionalna godišnja akcija koja se održava prvog tjedna listopada, programom i aktivnostima u potpunosti je posvećena djeci, a organizira je Društvo Naša djeca.

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu tijekom trajanja Dječjeg tjedna, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

 

Iz kategorije: Vijesti