Datum objave: 19. Rujan 2017

Uspješna američka poslovna žena Tracy Gray na Baroneu:Treba dati šansu ženama

Diana Ferić
Diana Ferić

Tracy Gray osnivačica i direktorica investicijske tvrtke The 22 Capital Group, sa sjedištem u Los Angelesu održala se sinoć predavanje na tvrđavi Barone u Šibeniku u organizaciji Urbanog centra.

Ta uspješna poduzetnica svoju je tvrtku pokrenula potaknuta činjenicom da žene iznimno teško dolaze do investicijskog kapitala za realizaciju svojih ideja. Prema posljednjim istraživanjima žene dolaze do svega oko četiri posto ulagačkog kapitala, što ih stavlja u krajnje nezavidnu poziciju u odnosu na tvrtke i ideje kojima upravljaju muškarci. Tako ona najradije ulaže u starup poduzeća u kojima su žene vlasnice ili su na rukovodećim pozicijama. Kaže da u poslu želi zaraditi novac, ali i činiti dobro i ostaviti pozitivan trag. Počela je radeći u glazbenoj industriji u kojoj je uglavnom bila okružena muškarcima i nije se dobro osjećala.

 

Njezino je mišljenje da su žene u poslovnom svijetu uspješnije do muškaraca. Nije feministica jer zna da žene posjeduju i mušku i žensku energiju. Istaknula je kako su žene koje su „manje nabijene testosteronom“ sklonije suradnji, ugodnije kao šefice i češće se društveno angažiraju.
“Puno žena nema dovoljno vjere u sebe i ne može ulaziti u svijet biznisa, iako su u poslu preciznije, manje sklone riziku i općeniti uspješnije. Pokušavam uvjeriti i muškarce i žene da ljepši spol treba više sudjelovati u poslu i odlučivanju i na najvišim instancama,“ objasnila je.

 

Simpatična i nepretenciozna pružila je i niz mudrih savjeta za uspješno poslovanje.

 

„Svari se danas brzo mijenjaju i zato treba vježbati ugodu u neugodi. Umrežavanje je važan dio posla i budite aktivni iako vam se to nekada ne da. Nikada ne znaš koje poznanstvo gdje možeš sklopiti i koliko ti može biti korisno. U poslu treba biti otvoren i spreman prihvatiti novo i neočekivano jer nikad ne znaš gdje te čeka prava prilika. Treba biti ponizan, a ne bahat. Važno je osjećati ljubav i strast za ono čime se baviš, unaprijed biti spreman na neuspjeh i ponovne pokušaje te uvijek na lijep način reći „ne““, dio je savjeta koje je podijelila nazočnima na njezinom predavanju.

Iz kategorije: Vijesti