Datum objave: 12. Rujan 2017

Novi detalji o pijanom vozaču autobusa:Prelazio na suprotni prometni trak, putnici doživjeli stres, napao policajca...

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je općinski državni odvjetnik ispitao 52 – godišnjeg vozača autobusa koji je 10. rujna pijan vozio putnike na relaciji Knin Zadar poznati su detalji tog nemilog događaja koji se za putnike pretvorio u horor, a neki su doživjeli akutnu stres.

„Postoji osnovana sumnja da je 10. rujna 2017. oko 12,00 sati u Kninu, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u stanju alkoholiziranosti, pri zasad točno neutvrđenoj koncentraciji apsolutnog alkohola u krvi, ali svakako većoj od 1,50 g/kg, upravljao autobusom na relaciji Knin–Zadar. Osnovano se sumnja da je u takvom stanju nekoliko puta iz svoje prometne trake prelazio autobusom u suprotnu prometnu traku i vraćao se natrag, a kad su putnici u tom autobusu to vidjeli i počeli vrištati te tražiti da zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, i nakon toga zatražili i pomoć službe 112, osumnjičenik je konačno nakon dva kilometra takve vožnje zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici su izašli iz autobusa, a uslijed ovakve vožnje četvero je putnika doživjelo akutni stres“, stoji u priopćenju ODO –a.

No tu vozačevom suludom ponašanju nije bio kraj jer je, najprije pokušao podmititi, a onda je napao policajca.

„Postoji osnovana sumnja i da je poslije opisanog događaja, u prostorijama Policijske postaje Knin, tijekom policijskog uredovanja povodom opisane vožnje, nakon što je upitao uređujućeg policijskog službenika koliko treba platiti da se sve odmah riješi i je li dovoljno 500,00 kuna, na što mu je policijski službenik odgovorio da je to neplativa kazna na mjestu događaja te da mora ići pred suca, prišao policijskom službeniku i zatvorenom šakom zamahnuo prema njegovoj glavi kako bi ga udario. Policijski službenik izbjegao je udarac izmakavši glavu udesno pa ga je ovaj šakom pogodio u prsište nanijevši mu tjelesnu ozljedu (kontuzija lijeve strane prsnog koša), a nakon toga je još nekoliko puta zamahivao rukama pokušavajući udariti policijskog službenika u čemu nije uspio, ali ga je pritom vrijeđao nazivajući ga pogrdnim imenima i kazao mu da ga je dobro zapamtio te da će ga naći i ubiti kad-tad. S ovim postupanjem osumnjičenik je prestao tek kada su ga policijski službenici savladali i stavili mu sredstva za vezivanje, dok je izrečenom prijetnjom kod policijskog službenika izazvao strah“, utvrdio je državni odvjetnik.

 

Nakon što je osumnjičenik ispitan Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage podnijelo je prijedlog da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 

Iz kategorije: Vijesti