Sidebar Menu

Datum objave: 11. Rujan 2017

Ivan Klarin odustaje od saborskog mandata i ostaje samo načelnik Općine Tisno

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je prozvan da je među zastupnicimakoji su u novom sazivu Sabora najviše odsustvovali sa sjednica, a o on objasnio da je to zbog obveza koje je imao kao načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin je shvatio da obje funkcije, načelnika i saborskog zastupnika ne može kvalitetno obnašati pa odustaje od Sabora, kako je danas napisao na svom Facebook profilu:


„Na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru. Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke.

 

U svom političkom radu uvijek sam prednost davao dužnosti čelnika svoje jedinice lokalne samouprave pa sam se tako dalje u svom političkom djelovanju odlučio posvetiti samo jednoj dužnosti.
Iz moralnih razloga to mjesto ću prepustim nekome tko će ovaj uvaženi posao raditi bolje i kvalitetnije od mene.
Naravno da mandat vraćam svojoj stranci pomoću koje sam i osvojio svoj 3. uzastopni mandat. U proteklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja.

 

Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje.

 

Svjestan sam da činom svoje ostavke gubim sva zastupnička prava koja proizlaze iz Zakona, i da će moja primanja od sada biti znatno manja, ali materijalna komponenta nije i nikada neće u politici i mom životu biti primarna.
Na kraju se zahvaljujem svojoj stranci i pogotovo svima onima kojima koji su me birali na dužnost saborskog zastupnika te naglašavam da moje političke aktivnosti s ovime ne prestaju“, napisao je Klarin.

 

Time je napravio svojevrstan presedan u praksi političara u Šibensko – kninskoj županiji koji su istodobno sjedili na dvije stolice. U tom kontekstu treba istaknuti primjere šibensko – kninskog župana Gorana Pauka i predsjednika Županijskog odbora HDZ –a Nediljka Dujića koji su odmah po izboru odustali od saborskih mandata te primjer Branke Juričev Martinčev koja je duže vrijeme obnašala i funkciju saborske zastupnice i gradonačelnice Vodica da bi , nakon posljednjih lokalnih izbora, ostala samo zastupnica.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam