Datum objave: 04. Rujan 2017

Počela nova školska godina: U Šibeniku 67 prvašića manje nego lani

Diana Ferić
Diana Ferić

Početak nove školske godine 2017./2018. obilježen je prigodno u šibenskim osnovnim školama u kojima, s obzirom na znatno manji broj prvašića, mogu biti zadovoljni jedino u OŠ Tina Ujevića. U tu se školu upisalo 14 učenika prvih razreda više nego lani. Tomu je sigurno pridonio i organizirani produženi boravak za sve prvašiće. U školu su djevu doveli ponosni roditelji, mali bilo je i djedova i baka, a na ulazu u školu su ih dočekala vesela lica  učiteljica, među njima i  Ljiljana Stamenković koja ove godine vodi prvašiće.

Na svečanosti dočeka učenika prvih razreda u toj školi danas su bili predstavnici Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem.

 

„Želim vam mnogo uspjeha na početku novog životnog razdoblja, da s lakoćom svladate svoje obveze, upijate nova znanja i stvarate lijepa prijateljstva.“, poručio je učenicima gradonačelnik Željko Burić te im podijelio prigodne edukativne poklone.

Uspješan početak nove školske godine gradonačelnik je zaželio i ostalim učenicima osnovne škole Tina Ujevića, njihovim roditeljima, nastavnicima, školskim djelatnicima te ravnatelju Vladimiru Braici.

Inače, ove školske godine u devet šibenskih osnovnih škola je 67 prvašića manje nego lani kada ih je prvi razred upisalo 476.
Osnovna škola Jurja Šižgorića i Osnovna škola Jurja Dalmatinca u nadolazećoj školskoj godini imat će dva razredna odjeljenja prvih razreda, u odnosu na tri razredna odjeljenja prošle godine kao i OŠ Faust Vrančić.

Osnovne škole na području grada Šibenika pohađa ukupno 3.308 učenika.

Ove školske godine područnu školu OŠ Meterize na otoku Prviću pohađat će jedan učenik prvog razreda.
 

Iz kategorije: Vijesti