Datum objave: 30. Kolovoz 2017

Kninjani po kućama krao novac,nakit, pršute i pancete, ali i oružje

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je uhitila 40 – godišnjeg Kninjanina i osumnjičila ga za krađu oružja, nakita novca, pršuta, pancete te za nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari Osumnjičen je za šest teških krađa, dvije krađe i četiri kaznena djela,a u svemu tomu mu je pomagala 41 – godišnjakinja.

„Osumnjičeni je 20. svibnja u večernjim satima u Golubiću provalio u kuću 48-godišnjaka iz koje je otuđio tri lovačke puške, četiri pištolja, dvije zračne puške, oko 700 komada streljiva raznog kalibra, raznu lovačku opremu i suhomesnate proizvode, nakon čega ukradene predmete odvozi kući svojim osobnim vozilom u kojemu ga je čekala osumnjičena 41-godišnjakinja, a koje je došla s namjerom da mu pomogne u počinjenju kaznenog djela.
Dio otuđenih predmeta, i to uglavnom dio streljiva i lovačke opreme, osumnjičeni su odbacili u rijeku Krčić, iznad drugog slapa. Tu su ga 13. lipnja pronašla djeca s tog područja i predala ga policiji, a drugi dio streljiva s tog mjesta je izuzela policija.
Prije pretrage, koja je trebala biti provedena jučer, 29. kolovoza temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao jedan pištolj i 20 komada pripadajućeg streljiva, torbu s većom količinom raznog nakita i motornu pilu. Ovom prilikom je kod osumnjičenog pronađena i oduzeta ručna bomba i 365 vojnog streljiva, što sve je osumnjičeni ilegalno posjedovao“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u srpnju ove godine dio otuđenog vatrenog oružja, posjedovanje kojeg je dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, i to lovačku pušku i dva pištolja dao 58-godišnjaku i dvojici 42-godišnjaka.
Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni u siječnju i veljači na području Knina provaljivao u obiteljske kuće iz kojih je ukrao motornu pilu, nakit i novac. Svi otuđeni predmeti ovim kaznenim djelima su pronađeni i vraćeni oštećenim osobama.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave. Protiv osumnjičene 41-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava redovnim putem dok je protiv 58-godišnjaka i dvojice 42-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: