Sidebar Menu

Datum objave: 29. Kolovoz 2017

Napreduju radovi na uređenju polivalentne dvorane u bivšem kinu Odeon

Diana Ferić
Diana Ferić


Gradilište bivšeg kina Odeon koje se preuređuje u modernu polivalentnu dvoranu namijenjenu održavanju kino i kazališnih predstava te kulturno-glazbenih događanja obišli su danas gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem. Dvorana se uređuje u fazama, a u tijeku su završni radovi na četvrtoj fazi rekonstrukcije kina Odeon.

„Projekt rekonstrukcije bivšeg kina iznimno je zahtjevan zbog čega je Grad Šibenik pristupio faznom uređenju polivalentne dvorane. Grubi građevinski radovi su završeni, postavljene su instalacije, a sljedeća faza koja nas čeka je finaliziranje završnih obloga u samom objektu te nabava tehničke opreme koja će činiti ovaj multifunkcionalni centar nužno potrebnim gradu Šibeniku“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ministarstvo kulture, podsjetimo, za uređenje kina Odeon u 2017. godini osiguralo je 800 tisuća kuna. U četvrtoj fazi uređenja postavljene su vodovodne i kanalizacijske cijevi te elektroinstalacije, instalacije za grijanje i hlađenje, postavljeni su unutarnja toplinska i hidroizolacije, estriha i gips ploča te obaljeni ostali zidarski, betonski i obrtnički radovi u unutrašnjosti prostora.

U ranijim fazama obavljena je statička sanacija objekta, mehanički i ručni iskopi, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je novi beton. Izvedeni su radovi na uređenju pročelja objekta, postavljeni su vanjski fasadni slojevi, uključivo krov, te vanjska stolarija. Ujedno je riješen sustav odvodnje cijelog objekta na koji se kino Odeon naslanja.

Do sada je u projekt rekonstrukcije bivšeg kina Odeon uloženo više od 5,5 milijuna kuna, a Ministarstvo kulture je sudjelovalo s 3,4 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na između 11 i 14 milijuna kuna.

Današnjem obilasku nazočili su i predstavnici Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku kao mogući budući korisnici polivalentne dvorane.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam