Datum objave: 22. Kolovoz 2017

Požari i dalje plamte u Županiji, crni dim se nadvio i nad Šibenikom

Diana Ferić
Diana Ferić

Gusti dim s požarišta koja su i dalje aktivna u zaleđu Šibensko – kninske županije nadvio se danas popodne i nad Šibenikom. Osjeti se i miris paljevine, a u neke djelove grada vjetar donosio i pepeo. Planuli su novi požari kod Kistanja i Đevrsaka, što je potvrdio zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević."Tamo su poslane nove snage", kazao je je.

Požar koji je oko 15,30 sati izbio na benkovačkoj cesti lokaliziran

Još je aktivan požar na Promini koji i dalje nadlijeću zračne snage, a najgore je bilo kod zaseoka Rajići gdje je vatra došla samo par metara od kuća, no zahvaljujući dobro organiziranim vatrogasnim snagama, kuće su obranjene i najgore je prošlo. Vatra je za sobom na Promini ostavila strašna zgarišta, kao teške rane u prirodi. Planinarski dom je spašen.

Kako se doznaje od Tomislava Dželalije, zapovjednika Stožera civilne zaštite Grada Drniša, stanovnici zaseoka Velušić, Bibići i Rajići u utorak popodne su vraćeni kućama.

"Na terenu su i dalje zračne i kopnene snage. Dva kanadera još nadlijeću požarište, a u međuvremenu smo izvršili povratak civila koji su bili smješteni u dječjem vrtiću u Drnišu. Još ima nešto otvorenog plamena, puše lagani maestral, ali ako vjetar pojača vjetar, požar se može lako ponovno rasplamsati", kaže Dželalija.


 

Iz kategorije: Vijesti