Datum objave: 22. Kolovoz 2017

Ratni drug Alana Bračanova na rukama nosio na Prekršajni sud jer nema prilaza za invalide

Diana Ferić
Diana Ferić

Stopostotni ratni vojni invalid Domovinskog rata Alen Bračanov danas je na svom primjeru zorno pokazao koliko su tjelesni invalidi u Šibeniku zapostavljeni i koliko im je otežano kretanje. On je jutros morao doći na ročište u Prekršajni sud u Šibeniku koji se nalazi u takozvanoj zgradi starog kotara.

 

Ta zgrada nema riješen ni prilaz za invalide niti pristup invalida na katove te zgrade što znači da mu je to bila nemoguća misija. Ne samo njemu nego bilo kome tko je teško pokretan, a treba usluge niza institucija koje su u toj zgradi nalaze poput Centra za socijalnu skrb, Prekršajnog suda ili pak Matičnog ureda. U slučaju da se nije pojavio prijetilo mu je privođenje ili pod prijetnjom privođenja i(li) gubitka postupka koji se protiv njega vodi.

 

Na ročište je stigao samo zahvaljujući pomoći svog prijatelja, također branitelja Maria Bilaća koji ga je u kolicima na rukama donio na prvi kat, na kojem se nalazi Prekršajni sud.
Bračanov je pozvao novinare kako bi ukazao na tu bešćutnost prema invalidima u Gradu Šibeniku u kojem za njim nije osiguran pristup gotovo ni u jednu javnu ili državnu instituciju.

Kazao je kako mu je bilo lakše 1991. godine kada je pristupio obrani Hrvatske jer je, kako je istaknuo, znao tko je neprijatelj, a danas ne zna tko su prijatelji, a tko neprijatelji u borbi za prava ratnih vojnih invalida i općenito hrvatskih branitelja. Na šibenskom području ima danas preko 300 stopostotnih invalida Domovinskog rata, a do danas ih je toliko umrlo ili su se sami ubili.

Iz kategorije: Vijesti